Élet-Stílus

Az Avatar már milliárdos

A határ a csillagos ég: az Avatar lett hazánkban az első film, amelynek bevétele meghaladja az egymilliárd forintot. Az elképesztő rekord a hétvégén született meg, amihez
749 153 nézőnek kellett jegyet váltania a távoli, szemkápráztató világban, a Pandorán játszódó rendkívül látványos, romantikus filmre.

A rekorddöntésben mindig élen járó James Cameron rendezésében készült, 2 Golden Globe-díjas Avatar hat héttel a bemutatója után még mindig a legnézettebb film az egész világon (az Egyesült Államokban és hazánkban is), és folyamatosan dönti meg a bevételi és nézettségi rekordotokat: Magyarországon a hétvégén egy újabb, eddig elérhetetlennek tűnő álomhatáron is könnyedén túljutott, összbevétele átlépte az 1 milliárd forintot.

A Sam Worthington, Sigourney Weaver és Zoe Saldana főszereplésével készült film minden idők toplistáján a tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmjét, a 773 milliós összbevételű Jégkorszak 3-at már 2 hete könnyedén maga mögé szorította, és olyan sikerfilmeket is lekörözött, mint a Mamma Mia! (750 millió) vagy a Harry Potter és a bölcsek köve (691 millió).

A film az USA-ban immár a hatodik hete áll a toplista élén (1998 óta erre sem volt példa): a hétvégén meghaladta A sötét lovag 533,3 millió dolláros bevételi rekordját, így már csak a – szintén James Cameron rendezésében készült – Titanic választja el a minden idők legsikeresebb filmje címtől, csakúgy mint a nemzetközi toplistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik