Élet-Stílus

Ranieri bosszút állt a Juventuson – videó

Az AS Roma John Arne Riise 93. percben fejelt góljával elhozta a három pontot a mérkőzést tíz emberrel befejező Juventus otthonából. Vasárnap este következik a milánói városi derbi.

A Stadio Comunaléban két ellentétes formában lévő csapat találkozott egymással, s a szériáján egyik klub sem változtatott. Vereségével a Juventus az utolsó 11 tétmérkőzése közül csupán hármat nyert meg, nyolcat elveszített. A Roma viszont 15 találkozó óta veretlen, és ezzel már a tabella harmadik helyén áll.

A Juventus az elmúlt hetek ötlettelen játékához képest aktívan futballozott az első félidőben, majd a szünet után Del Piero szezonbeli első góljával a vezetést is megszerezte.

A Romának mégis sikerült fordítania. Előbb Totti lőtt gólt tizenegyesből, majd (Buffon kiállítása után) a hajrá pillanataiban Riise fejelt Manninger kapujába – a Juvéban debütáló Candreva csúnyán lemaradt a beadásnál az előrehúzódó norvég védőről.

A rómaiak tizenegyesgólját szerző Totti egyébként először lépett pályára a gárdában 2010-ben – miután Luca Toni már a 3. percben térdsérülést szenvedett (a csatárnak várhatóan két hetet kell kihagynia). Totti élete első találatát szerezte Torinóban a Juventus ellen, s ezzel beállította Giuseppe Signori Serie A-rekordját (188 gól).

A mínusz 5 fokban rendezett meccsen fagyos volt a légkör – Claudio Ranieri először tért vissza Torinóba azok után, hogy tavaly tavasszal menesztették őt a Juventustól. “Ferrarának köszönni fogok, de a vezetőknek nem” – nyilatkozta a meccs előtt a Roma trénere, akit tavaly azok után rúgtak ki a Juvétől, hogy egy hétmeccses nyeretlenségi szériát produkált a gárdával. Igaz, a zebrák ezek közül a meccsek közül csak egyet veszítettek el.

serie a, 21. forduló

Juventus-AS Roma 1-2 (0-0)
Gól: Del Piero (51.), illetve Totti (68., 11-esből), Riise (93.)
Kiállítva: Buffon (83., Juventus)

Catania-Parma 3-0 (1-0)
Gól: Mascara (15.), Martinez (71.), Morimoto (77.)

Vasárnapi meccsek:
Bologna-Bari 15 ó
Genoa-Atalanta 15
SS Lazio-Chievo 15
Livorno-Napoli 15
Palermo-Fiorentina 15
Siena-Cagliari 15
Udinese-Sampdoria 15
Internazionale-AC Milan 20:45

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik