Élet-Stílus

Nadal-Murray a negyeddöntőben

Hiába ütött 28 ászt Ivo Karlovic a címvédő spanyolnak, esélye sem volt az Australian Open nyolcaddöntőjében. A következő körben Andy Murray vár Rafael Nadalra. A nőknél kiesett a harmadik helyen kiemelt.

A volt világelső, a rangsorban jelenleg második Rafael Nadal négy játszmában nyert a horvát Ivo Karlovic ellen, s a legjobb nyolc közé jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
A címvédő spanyol összességében annak dacára is biztosan győzött a két óra 36 percig tartó csatában óriás termetű – 2 méter 8 centis – riválisa ellen, hogy az 28 ászt ütött. A horvát ugyanis számolatlanul ütötte a ki nem kényszerített hibákat, Nadal viszont nagyon pontosan játszott.

Mind a négy szettben egy-egy brék döntött, a címvédő a második játszmát bukta el. Spanyol negyeddöntős ellenfele a Melbourne-ben ötödikként kiemelt brit Andy Murray lesz, aki az amerikaiak szintén hatalmasra nőtt képviselőjét, John Isnert verte három szettben.

„Nagyon nehéz meccsre számítok, teljesen más lesz, mint a mai. Andy támadó és védekező felfogásban is nagyon veszélyes” – nyilatkozta az egyelőre szettveszteség nélkül menetelő ellenfeléről a spanyol.

Meglepetésre kiesett a US Open tavalyi győztese, a tornának a negyedik pozícióban nekivágó argentin Juan Martin del Potro, akit a horvát Marin Cilic búcsúztatott ötjátszmás, négy óra 38 perces összecsapás végén.

A nőknél az orosz házi rangadónak számító csatában Nagyja Petrova – a belga ex-világelső Kim Clijsters felett aratott siker után – diadalmaskodott a 3. helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecova ellen is, a döntő játszmában csupán egyetlen gémet átengedve honfitársnőjének.

A korábbi világranglista-vezető, profi pályafutását pár hete – 20 hónapos szünet után – újrakezdő belga Justine Henin három szettben jutott túl honfitársnőjén, Yanina Wickmayeren.

Az ifjabb korosztálynál is megkezdődtek a küzdelmek, s az első helyen kiemelt Babos Tímea egy könnyű és egy nehéz játszmanyeréssel lépett tovább a következő körbe. A magyar lány ellenfele az ausztrál Ashling Sumner volt.

australian open

Férfiak, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Karlovic (horvát) 6:4, 4:6, 6:4, 6:4
Cilic (horvát, 14.)-Del Potro (argentin, 4.) 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3
Murray (brit, 5.)-Isner (amerikai, 33.) 7:6, 6:3, 6:2

Nők, nyolcaddöntő:
Petrova (orosz, 19.)-Kuznyecova (orosz, 3.) 6:3, 3:6, 6:1
Henin (belga)-Wickmayer (belga, 16.) 7:6, 1:6, 6:3
Cseng Csie (kínai)-A.Bondarenko (ukrán, 31.) 7:6, 6:4

Lányok, 1. forduló:
Babos Tímea (1.)-Sumner (ausztrál) 6:1, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik