Élet-Stílus

Futsal-Eb: négygólos előny is kevés volt…

A magyar válogatott négygólos előnyt „elherdálva" 6-5-re kikapott a csehektől, így nem jutott be a negyeddöntőbe a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokságon.

Nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, és Dróth a 6. percben egy ravasz lövéssel meg is szerezte a vezetést. A győriek tehetsége a bal szélről „spiccelt” a hosszú alsó sarokba, talpra ugrasztva ezzel a Papp László Sportaréna mintegy hétezres nézőseregét.

A bekapott gól után visszazárt Kozma Mihály csapata, de a csehek csak helyzetekig jutottak, majd egy Gyurcsányi-Lódi összjáték után utóbbi 2-0-ra alakította az állást – 6 méterről bombázott a léc alá. A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, de Balázs és Meller is jól védett, így az eredmény már nem változott. Igaz, egy-egy esetben nem a kapusokon múlott, hogy nem született újabb gól. Lódi lövésénél jelesül a bírókon, akik nem látták, hogy a labda a lécről a gólvonal mögé pattant. Néhány másodperccel később pedig Dlouhy a magyar kapu torkából rúgta ki (!?) a labdát.
Galéria

Galéria

A második félidőben agresszívebb letámadással próbálkoztak a csehek, de komoly helyzetet sem tudtak kialakítani, sőt, Gyurcsányi asszisztálásával Lódi a 25. percben a harmadik magyar gólt is megszerezte: 7 méterről ügyesen lőtte el a labdát Meller mellett. Kisvártatva, amikor már vészkapussal játszott az ellenfél, a világválogatott győri játékos után Dróth ugyancsak duplázott: a félpályáról helyezte a labdát az üres kapuba.

Csehország továbbra is kockáztatott – és ez be is jött, a 35. percben ugyanis már csak egy gól volt a különbség. Resetár 7 méterről, Belej és Dlouhy pedig közvetlen közelről talált be, miközben több magyar helyzet is kimaradt – holott egy újabb hazai találat eldöntötte volna a továbbjutást. Izgalmasan, egyben számunkra kínkeservesen alakult a hajrá: 2 perc 17 másodperccel a vége előtt ugyanis elfogyott az előny, a vészkapus Fric használta ki, hogy nem tudtuk felszabadítani, majd Dlouhy fejesével már a csehek álltak jobban. A hátralévő időben már mi játszottunk vészkapussal, és egy cseh kapufa után (Meller rúgta rá a labdát…) Gyurcsányi betalált, 5-5-re alakítva ezzel az állást.

Még több kép

Még több kép

A döntetlennel a magyar csapat jutott volna tovább, mivel kisebb arányban kapott ki az azeriektől, mint a csehek, de 19 másodperccel a vége előtt újabb gólt kaptunk. Balázs hatalmas védése után a labdát a kapuba birkózó Kopecky révén Csehország készülhet az olaszok elleni negyeddöntőre. A legvégén Meller még egyszer eltalálta a felsőlécet.

Nyilatkozat

Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Borzasztóan nehéz beszélni egy ilyen szituációban, mivel jól felkészültünk, tudtuk, hogy mit fog csinálni az ellenfél, de egyszerűen az utolsó centiméterekre nem értünk oda. Az élet nem áll meg, megyünk tovább, sajnálom, hogy a hazai közönség nem láthat minket többet.”

Eb, A csoport:
Csehország-Magyarország 6-5 (0-2)
Papp László Sportaréna, 7066 néző, v.: Kammerer (német), Marcelino (spanyol)
Gól: Resetár (26.), Belej (33.), Dlouhy (35., 38.), Fric (37.), Kopecky (40.), illetve Dróth (6., 25.), Lódi (10., 25.), Gurcsányi (40.)
Csehország: Meller – Dlouhy, Kopecky, Fric, Resetár. Cserék: Gercák (kapus), Blazej, Polásek, Havei, Belej, Sláma, Janovsky
Magyarország: Balázs – Trencsényi, Lovas, Nagy T., Angyalos. Cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Lódi, Sivák, Madarász, Gyurcsányi, Dróth

A csoport végeredménye:
1. Azerbajdzsán 6 pont
2. Csehország 3
3. Magyarország 0

B csoport:
Olaszország-Ukrajna 4-2

A csoport végeredménye:
1. Olaszország 6 pont
2. Ukrajna 3
3. Belgium 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik