Élet-Stílus

Látványos öngól, kameruni továbbjutás – videó

Kamerun már az első percben hátrányba került a Tunézia elleni csoportmérkőzésén, ennek ellenére - Zambiával együttes mellett - bejutott az Afrika-kupa negyeddöntőjébe.

Tunézia válogatottja villámrajtot vett a csütörtök esti találkozón, hiszen Chermiti csúsztatásával már az első percben megszerezte a vezetést. Sőt, kisvártatva akár növelhette is volna az előnyét, csakhogy Kameni bravúrral védte Korbi szabadrúgását.

Tunézia a félidő végén szintén elpuskázott egy nagy helyzetet, míg a „későn ébredő” kameruniak csak a félidő második felében veszélyeztettek – ámbátor eredmény nélkül.

Kamerun-Tunézia 2-2

A második játékrészt azonban kiválóan, góllal kezdte a korábbi négyszeres győztes Kamerun: Eto’o a kapufa segítségével egyenlített. Egy öngóllal Tunézia később ugyan ismét előnybe került, de Chedjou döbbenetes megmozdulása után egy perccel N’Guémo kilőtte a bal alsó sarkot, s a 2-2-es végeredmény Kamerun továbbjutását eredményezte.

Zambia szintén bejutott a negyeddöntőbe, miután 2-1-re legyőzte az utolsó fordulót megelőzően még a csoport élén tanyázó Gabont. Kalaba és Chamanga egyaránt szépen kijátszott támadás végén, közelről talált a kapuba. Do Marcolino a 83. percben szerzett gólja csupán szépségtapasz volt a győri légiósát, Copát nélkülöző Gabon számára.

Zambia-Gabon 2-1

Afrika-kupa, D csoport, 3. forduló:
Zambia-Gabon 2-1 (1-0)
Gól: Kalaba (29.), Chamanga (62.), ill. Do Marcolino (83.)

Kamerun-Tunézia 2-2 (0-1)
Gól: Eto’o (46.), N’Guemo (64.), ill. Chermiti (1.), Chedjou (63., öngól)
Kiállítva: Jemal (87., Tunézia)

A csoport végeredménye:
1. Zambia 4
2. Kamerun 4
3. Gabon 4
4. Tunézia 3

A negyeddöntő párosítása:
Angola-Ghána, vasárnap 17:00
Elefántcsontpart-Algéria, vasárnap 20:30
Egyiptom-Zambia, hétfő 17:00
Kamerun-Nigéria, hétfő 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik