Élet-Stílus

MU: vége O’Shea szezonjának

Vérrög keletkezett John O’Shea térdében, így feltehetően a 2009/2010-es szezonban nem játszhat. Az Arsenalnál is kidőlt a hátsó alakzat egyik alapembere, Kieran Gibbs sem léphet pályára az idényben.

Az ír válogatott O’Shea még a nagy vihart kavart, franciák elleni világbajnoki pótselejtezőn szedett össze egy kisebb térdsérülést. A helyzet azóta súlyosbodott, Sir Alex Ferguson ebben a szezonban már nem számíthat a 28 éves játékosra. „Borzasztó a sérülése, egy vérrög kínozza. Óriási csapás ez, a játékosnak és a csapatnak egyaránt, hiszen több poszton is nyugodt szívvel szerepeltethettem volna” – így a skót mester.

Ferguson panasza érthető, hiszen ebben a szezonban mintha átok ülne a védőin. Decemberben volt olyan meccse a Unitednek, amikor mindössze egy képzett védő szerepelt a kezdőcsapatban. Rio Ferdinand és Nemanja Vidics ráadásul továbbra is sérült, az angol válogatott védő ugyanakkor várhatóan januárban ismét pályára léphet.

Az arsenalos Kieran Gibbs szezonjának is vége. A fiatal angol védő még novemberben, a Standard Liege elleni BL-csoportmeccsen törte el a lábát, ám a felépülése nem a tervek szerint alakult. „Újra műteni kell a lábamat” – nyilatkozta a teljesen letört 20 éves játékos.

„Szóba került, hogy esetleg nincs szükség beavatkozásra, de az késleltette volna a visszatérésemet, ezért úgy gondoltuk, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha ismét kés alá fekszem” – így Gibbs, aki mostantól már arra koncentrál, hogy a következő szezon rajtjára ismét formába lendüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik