Élet-Stílus

Federerre ráijesztettek Melbourne-ben

A világelső Roger Federer hátrányból állt talpra, s nyert az Australian Open férfi versenyének első körében. A női címvédő, Serena Williams könnyed győzelemmel jutott be a 64 közé.

A rangsorban 37. Igor Andrejev – aki a korábbi két meccsét elveszítette a világelsővel szemben – alaposan meglepte Roger Federert, a nyitó játszmában kétszer is elvette az adogatását, így előnybe került. A svájci azonban összekapta magát, simán egyenlített, majd a harmadik, rövidítésben megnyert szettet követően már ő állt jobban. Ebben a felvonásban amúgy egymás adogatásiból éltek a felek: mindketten háromszor brékeltek.

Ezt követően Federer gyorsan, mindössze 28 perc alatt döntésre vitte a dolgot: 6:0-val a harmadik strigulát is behúzta, majd egy nagyot sóhajtott… „Nehéz első mérkőzés volt, és nagyon megkönnyebbültem, hogy sikerült ezen túljutnom” – mondta a világelső.

Igor Andrejev olykor zavarba hozta a világelsőt (MTI/EPA)

Igor Andrejev olykor zavarba hozta a világelsőt (MTI/EPA)

Federerhez hasonlóan a tavalyi elődöntős Fernando Verdasco is hátrányból fordítva került a második körbe, miközben Nyikolaj Davigyenko mellett például a 2008-ban döntős Jo-Wilfried Tsongának és Santiago Giraldónak is sima útja volt a 64 közé. Utóbbi – aki csak 114. a világranglistán! – nagy meglepetésre a 16. helyen kiemelt Tommy Robredót páholta el. Még ennél is nagyobb meglepetés Robin Söderling búcsúja, hiszen tavalyi Roland Garroson döntős svéd teniszező úgy volt képes kikapni az esélytelenebb, a világranglista 113. helyén álló Marcel Granollerstől, hogy az első két szettet megnyerte.

A nőknél rendre a papírforma érvényesült: a címvédő Serena Williams és testvére, Venus is sima győzelemmel rajtolt, előbbi három, utóbbi négy gémet engedett csak ki a kezéből. Mindketten alig több mint egy órát töltöttek el a pályán. A Williams-lányokhoz hasonlóan Jelena Jankovics és a 2008-ban döntőt játszott Ana Ivanovics sem izzadt meg nagyon.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik