Élet-Stílus

Egy amerikaifutballista tragédiája

Szívmegállás következtében 26 éves korában elhunyt Gaines Adams, a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Chicago Bears védőjátékosa.

A 26 éves futballista vasárnap lett rosszul, a barátnője mentőt hívott hozzá, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, Adams kórházba szállítást követően elhunyt.

A halálát szívmegállás okozta. A boncolás során kiderült: a tragédia szívnagyobbodás miatt következett be, jóllehet, erről a bajról sem a játékos családja, sem csapata nem tudott. Bár a toxikológia vizsgálatok eredményeire legalább két hónapot várni kell, az orvosok szerint drogok használata nem játszott szerepet a védő tragikus halálában.

Gaines Adams negyedik választott volt a 2007-es drafton, majd három évvel ezelőtt, a Tampa Bay Buccaneers színeiben mutatkozott be a profiligában. A 2009-es szezont is a floridai csapatban kezdte, majd Chicago Bearsbe igazolt, amelyben tíz mérkőzésen szerepelt. Karrierje során összesen 93 szerelést és 13,5 sacket (az irányító földrevitele) mutatott be, továbbá kétszer csípte el az ellenfél irányítójának passzát (interception).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik