Élet-Stílus

Bajban Ghána és a Chelsea: Essien megsérült

A Chelsea középpályása biztosan kihagyja az Afrika-kupa hátralévő meccseit, így nem játszhat a Burkina Faso elleni sorsdöntő találkozón. A londoniaknak is minden bizonnyal nélkülözniük kell egy időre Michael Essient.

A vasárnapi tréningen szenvedett térdsérülést a 27 éves Essien. Társai elmondása szerint a csapatkapitány éppen passzolni akart, amikor teljesen váratlanul összeesett. „Senki nem volt a közelében, egyszer csak kattanásszerű hangot hallottunk” – mesélt a BBC-nek Anthony Annan, a ghánaiak középpályása.

Az első jelentések szerint részleges szalagszakadást szenvedett Essien, és minimum egy hónapig pihennie kell. A kontinenstornán már biztosan nem játszhat, és a Chelsea jó néhány bajnokiját is ki kell majd hagynia.

A ghánai csapat az első játéknapon kikapott az elefántcsontparti alakulattól. Essien egy korábbi sérülése miatt elővigyázatosságból csak a második félidőben állt be a 3-1-re elveszített találkozón. A Togo visszalépése miatt csonka B csoportból csak akkor juthatnak tovább a ghánaiak, ha kedden legyőzik Burkina Fasót.
Ghána válogatottja sérülés miatt nélkülözi a tornáról Laryea Kingstont, John Pantsilt, John Menseah-t és Stephen Appiah-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik