Élet-Stílus

Toni-dupla és Ronnie-show – videó

A Serie A-ban több egykori nagyság is remek teljesítménnyel rukkolt elő; Ronaldinho triplázott, a bergamói Doni és a Rómában újjászülető Toni kettőnél állt meg.

A Siena egy hét alatt kétszer is ellátogatott a San Siróba, ám amíg a címvédő Inter ellen remekeltek a toszkánok, a sérülések – Pato, Seedorf, Zambrotta, Oddo, Onyewu, és Adiyiah valamint az eltiltott Ambrosini sem játszott – miatt megtizedelt Milan már az elején behozhatatlan előnybe került.

Brandao hibája nyomán Borriello egyedül roboghatott a kapu felé, a kapujából kifutó Curci csak szabálytalanul tudta megállítani, így a Milan emberelőnybe került és büntetőt rúghatott: a tizenegyest Ronaldinho értékesítette. A Siena nem adta fel a támadások lehetőségét, Maccarone a 26. percben komoly lehetőséget hagyott ki, s ezt a Milan megbosszulta. Két perccel később ugyanis Pirlo hosszú átadását Borriello állítás nélkül, amúgy Van Basten-módra lőtte a felső sarokba.

Milan-Siena – összefoglaló:

Szünet után a fáradó toszkánok kárára egyre több helyzet alakult ki a csereként beálló Pegolo kapuja előtt, a lombardok azonban csak a hajrában növelték a különbségét. Az idő kerekét visszaforgató Ronaldinho legszebb barcelonai napjait idézve passzolt és cselezett, s jutott ideje a gólszerzésre is. A 72. percben egy szöglet után már 3-0 volt az eredmény, majd a brazil egy felső sarkos távoli lövéssel tette fel a koronát. A Milan egy meccsel kevesebbet játszva hat pontra megközelítette az Intert, de némi szorongással várhatja a soron következő milánói derbit, a Siena elleni találkozón ugyanis Nesta ismét megsérült.

Rómában – akárcsak Milánóban – egy ismét régi önmagát idéző támadó döntött a pontokról. A Genoa elleni derbin a Münchenben nemkívánatos Toni megszerezte első találatait az AS színeiben. A Ranieri alatt egyre markánsabb futballal előrukkoló rómaiak egy rövid felszabadítás után Perrotta révén törték meg a gólcsendet, majd Toni fejesénél Amelia védett nagyot. A félidő hajrájában már több szerencséje volt a csatárnak, Vucinic jobboldali laposan belőtt labdáját tessékelte a hálóba.

Roma-Genoa – összefoglaló:

A második játékrészben esett a ritmus, a Genoa támadgatott, újabb gólt azonban a házigazdák szereztek: Vucinic szabadrúgása után Toni a hálóba fejelt. A továbbiakban elsősorban a vendéglátóknál volt a labda, ám nem erőltették a támadásokat. Maradt a 3-0, s ezzel már harmadik a Roma.

Az élmezőnyből a Juventus és a Fiorentina is vereséget szenvedett. A torinóiak Veronában, a Chievo otthonában kaptak ki 1-0-ra, míg a firenzeiek szégyenszemre az Artemio Franchiban szenvedtek 2-1-es vereséget az utóbbi időben távolról sem meggyőző Bolognától.

Atalanta-Lazio – összefoglaló:

A Lazio is alapos verésben részesült, a kétgólos Doni által mozgatott Atalanta ugyanis esélyt sem adott a rómaiaknak, a karmester duplájával már az első tíz percben eldöntötte a találkozót.

serie a, 20. forduló

Milan-Siena 4-0 (2-0)
Giuseppe Meazza, 35 958 néző. Vezette: Saccani
Gól: Ronaldinho (12., 11-esből, 72., 89.), Borriello (28.)
Kiállítva: Curci (10.)
Milan: Dida – Abate, Nesta (Favalli, 55.), T.Silva, Antonini – Gattuso, Flamini (Jankulovski, 46.) – Pirlo – Beckham, Borriello (Inzaghi, 78.), Ronaldhino
Siena: Curci – Rosi, Terzi, Brandao, Del Grosso (Garofalo, 65.) – Vergassola, Codrea, Rossi (Calaiò, 72.), Ekdal – Jajalo (Pegolo, 11.), Maccarone.

Roma-Genoa 3-0 (2-0)
Gól: Perrotta (17.), Toni (45., 60.)

Atalanta-Lazio 3-0 (3-0)
Gól: Doni (5., 9.), Padoin (33.)

Chievo-Juventus 1-0 (1-0)
Gól: Sardo (33.)

Fiorentina-Bologna 1-2 (0-2)
Gól: Mutu (51.), illetve Gimenez (28.), Di Vaio (45.)

Parma-Udinese 0-0
Kiállítva: Galloppa (30., Parma)

Sampdoria-Catania 1-1 (1-1)
Gól: Pazzini (45., 11-esből), illetve Llama (14.)

Napoli-Palermo 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik