Élet-Stílus

Csoportmásodikként jutott tovább a Győr

Csoportmásodikként jutott a középdöntőbe, azaz a legjobb nyolc közé a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután vasárnap 26-22-re nyert a jól hajrázó román Oltchim Valcea ellen.

Ha a magyar együttes legalább öt góllal győzött volna, akkor most első lenne a kvartettjében.

Mivel szombaton a spanyol Itxako legyőzte az orosz Zvenyigorodot, a mostani összecsapásnak már csak az volt a tétje, hogy a Győr vagy a Valcea lesz a kvartettelső, és kerül kedvezőbb helyzetbe a középdöntős csoportokat kialakító keddi, bécsi sorsoláskor. Az ETO-nak legalább öt góllal kellett nyernie, hisz november 8-án 26-22-re kapott ki a román gárda pályáján.

Görbicz és Hornyák találatai után a Valcea csak a 6. perc végén talált be először. Emberelőnyben 5-1-re ellépett a Győr, pedig Görbicz büntetőt rontott. A lendület ettől nem tört meg, és negyedóra elteltével már 8-3 volt az állás, vagyis sikerült elhúzni az elsőséghez szükséges különbséggel. Sőt, emberhátrányban is nőtt az előny, így a 18. percben, 10-4-nél a románok időt kértek. Hiába, mert a győri henger nem állt le, a szünet előtt már 16-7-et is mutatott az eredményjelző.

Görbicz Anita örül a góljának - egy találaton múlt (MTI)

Görbicz Anita örül a góljának – egy találaton múlt (MTI)

A második félidőre több poszton cserélt a Valcea. Felváltva estek a gólok, és magabiztosan őrizte előnyét a magyar bajnok. Ahogy egy kicsit elkényelmesedtek a hazaiak, úgy pörgött fel a Valcea, kettős emberelőnye alatt felzárkózott 23-17-re, azaz megint izgulnia kellett a közönségnek.

Az utolsó tíz perc kapusparádékat és kemény védekezést hozott, és a 26-20-as állás a forró hangulat ellenére “befagyott”. A románok időt kértek, és másfél perccel a vége előtt hétméterest dobhattak (26-21). Kovacsics belemenése miatt elvették a labdát a Győrtől, így megint az Oltchim jöhetett, amely aztán 20 másodperccel a vége előtt bevágta a számára első helyet érő találatot.

női kézilabda bl

C csoport, 6., utolsó forduló:
Győri ETO KC – Valcea (román) 26-22 (16-8)

A csoport végeredménye:
1. Oltchim Valcea 8 pont, 2. Győri Audi ETO KC 8, 3. Zvenyigorod (orosz) 5, 4. Itxako (spanyol) 3
Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség döntött.

A többi csoport végeredménye:
A csoport: 1. Viborg (dán) 9 pont, 2. HC Leipzig (német) 7, 3. Byasen Trondheim (norvég) 4, 4. Podravka Koprivnica (horvát) 4
Azonos pontszám esetén az egymás elleni két mérkőzés döntött.
B csoport: 1. Krim Ljubljana (szlovén) 10 pont, 2. Hypo Niederösterreich (osztrák) 6, 3. Metz (francia) 5, 4. Aalborg (dán) 2
A Hypo NÖ-től 1 pontot levontak.
D csoport: 1. Larvik (norvég) 8 pont, 2. Dinamo Volgograd (orosz) 7, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 5, 4. FC Köbenhavn (dán) 4
A csoportok első két helyezettje bejutott a középdöntőbe, a harmadikok átkerültek a KEK nyolcaddöntőjébe, míg az utolsók kiestek. A keddi sorsoláskor a nyolc továbbjutó együttest két csoportba sorolják. Mindkét kvartettbe két-két csoportelső és -második kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik