Élet-Stílus

Előzött a Leverkusen

Nem egész egy napig tartott a Bayern királysága, a Leverkusen ugyanis a Löw Zsoltot és Szalai Ádámot is felvonultató Mainz elleni diadalával ismét az élre állt.

A Löw Zsolttal a kezdőben és Szalai Ádámmal a kispadon kezdő Mainz távolról sem szeppent meg a BayArenában, Ivanschitz passza után Hoogland már a 8. percben megszerezte a vezetést.

A Bayer viszont hamar megtalálta a ritmusát, és a 15. percben Kroos szöglete után Kadlec fejjel egyenlített. Négy perccel később már a Ruhr-vidékiek vezettek: Kiessling (képünk) tetszetős átadása után Barnetta tíz méterről szerzett vezetést. Ezzel még nem volt vége, a Heynckes-fiúk Kroos révén tovább növelték előnyüket. Noveski bámészkodott egy ívelés után, a kipattanóra a müncheni kölcsönjátékos érkezett, és 13 méterről kapásból a kapuba lőtt.

Szünetben Thomas Tuchel csapata teljes baloldalát átszervezte; Löw és Hyka helyére Amri és Schürrle érkezett. A Mainz játéka ezzel stabilabbá vált, ám a támadásokat egyik fél sem erőltette: a 63. percig. Ekkor a Mainz mestere Szalait is pályára küldte, s a vendégek négy perccel később faragtak hátrányukból. Amri emelt középre, Friedrich röviden kifejelt labdáját Ivanschitz begyűjtötte, s passza után Bungert szépített.

A gól után a vendéglátók is magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Kroos két hatalmas lövéssel riogatott, majd a középpályára érkezett a sérülésből felépülő Renato Augusto-Rolfes páros is. A brazil a 88. percben okosan gurított vissza, s a büntetőpont magasságában érkező Derdiyok beállította a végeredményt.

Az őszi bajnok ezzel visszaelőzte a pénteken a Hoffenheimet legyűrő Bayernt, s okkal bizakodhat, hisz két alapembere – Rolfes és Renato Augusto – is játszhat majd a tavaszi folytatásban.

Ismét nyert a Hertha. Ramos és Raffael ünneplik a berlini sikert (MTI/EPA)

Ismét nyert a Hertha. Ramos és Raffael ünneplik a berlini sikert (MTI/EPA)

Az őszi szezonban mindössze egyetlen győzelmet arató sereghajtó Hertha BSC magabiztosan nyert a Hannover otthonában. A fővárosiaknál Dárdai Pál nem lépett pályára.

bundesliga, 18. forduló

Leverkusen-Mainz 4-2 (3-1)
BayArena, 28 ezer néző. Vezette: Fleischer
Gól: Kadlec (15.), Barnetta (19.), Kroos (30.), Derdiyok (88.), illetve Hoogland (8.), Bungert (67.)
Leverkusen: Adler – Schwaab (Rolfes, 75.), M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec – Vidal, Reinartz – Barnetta (Renato Augusto, 75.), Kroos – Kiessling (Helmes, 91.), Derdiyok
Mainz: H. Müller – F. Heller, Bungert, Noveski, Löw (Amri, 46.) – Karhan, Soto – Hoogland, Ivanschitz, Hyka (Schürrle, 46.) – Bancé (Szalai, 63.)

Hannover-Hertha 0-3 (0-2)
Gól: Piszczek (30.), Raffael (33.), Gekasz (80.)

Frankfurt-Werder Bremen 1-0 (0-0)
Gól: Russ (57.)

Mönchengladbach-Bochum 1-2 (0-2)
Gól: Bäcker (80.), illetve Sestak (12.), Dedic (36.)

Hamburg-Freiburg 2-0 (1-0)
Gól: Jansen (7.), Petric (55.)

Stuttgart-Wolfsburg 3-1 (1-0)
Gól: Hilbert (28.), Pogrebnyak (58.), Gebhart (87.), illetve Dzeko (65.)

Az élcsoport:
1. Leverkusen 38 pont, 2. Bayern München 36, 3. Hamburg 34 (36-19), 4. Schalke 34 (26-13, 17 mérkőzés), 5. Dortmund 30 (17), 6. Werder Bremen 28, 7. Frankfurt 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik