Élet-Stílus

Egy góllal nyert a Ferencváros

A Ferencváros szombaton a Kőér utcában 8-7-re nyert az olasz RN Savona együttese ellen a férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A második számú európai pólós sorozat legjobb nyolc alkotta mezőnyében a lehető legerősebb riválist kapta párjául a Ferencváros, amely derekasan helytállt az első, budapesti meccsen.

A találkozón, amelyet a nemzetközi mérkőzésre alkalmatlan népligeti Fradi-uszoda helyett a Honvéd otthonában rendeztek meg, 2-0-ra elhúzott az itáliai alakulat. A magyar együttes a negyed végére egyenlített, s innentől a meccs lefújásáig fej fej mellett haladtak a küzdőfelek.

Olyannyira, hogy a folytatásban egyetlen találatnál egyszer sem volt nagyobb különbség közöttük. Egészen 7-7-ig tartották a döntetlent a csapatok, amikor négy (!) másodperccel a vége előtt az összecsapás legjobbja, az összesen négyszer eredményes Tóth Márton pazar centergóllal kiharcolta a zöld-fehéreknek a győzelmet.

Tóth Márton négyet lőtt az olaszoknak (MTI)

Tóth Márton négyet lőtt az olaszoknak (MTI)

A sikerért dicséret illeti az FTC-t, más kérdés, hogy kisebbfajta csoda lenne, ha a visszavágón olyan eredményt tudna elérni, amelynek köszönhetően sikerülne az elődöntőbe jutnia. A visszavágóra február 3-án kerül sor Olaszországban.

len-kupa

Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Fisher Klíma – RN Savona (olasz) 8-7
(2-3, 2-1, 2-1, 2-2)
A magyar góldobók: Tóth M. 4, Weszelovszky 2, Balatoni, Steinmetz B. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik