Élet-Stílus

Véget ért a Barca sorozata – videó

A tavaly minden szinten hódító Barcelona menetelése véget ért, a 2009-ben hat titulussal gazdagodó katalán alakulat nem tudja megvédeni a spanyol kupát.

A Camp Nouban 2-1-es vereséget szenvedő Barcelona győzelmi kényszer alatt lépett pályára a sevillai Sánchez Pizjuán stadionban, s bár a katalán gárda végigtámadta a találkozót, az 1-0-s győzelme csak a tisztes búcsúhoz volt elég: idegenben lőtt góljuknak köszönhetően a hazaiak jutottak tovább.

A Sevilla kezdett jobban, a második percben Pinto piszkálta ki Romaric fejesét, nem sokkal később Negredo próbálkozását is védte a Valdézt helyettesítő kapus. Az első vendéghelyzetre a 15. percben került sor, ekkor Henry lövését Palop védte.

A kezdeti hazai nyomás alól szabaduló Barca szép lassan átvette a játék irányítását, a labda mégis Pinto hálójába került – a felelőtlenül cselezgető 34 esztendős kapustól Negredo elvette a labdát, Navas a kapuba emelt, ám a játékvezető akadályozás miatt érvénytelenítette a gólt. A másik oldalon Ibrahimovic hibázott ziccerben, majd Messi is villant, Palop (képünk) azonban mindkétszer résen volt.

A második félidőben a Barcelona felgyorsította játékát, egyre másra alakultak ki helyzetek a sevillai kapu előtt – Ibrahimovic fejjel, a három védőt kicselező Iniesta lövéssel veszélyeztetett, előbbit Palop, utóbbit az utolsó pillanatban mentő Konko fosztotta meg a gólörömtől.

Sevilla-Barcelona – összefoglaló:

Egy újabb meg nem adott Navas-találatot (Clos Gómez ezúttal les miatt intett továbbot) követően Xavi bombázott a jobb alsó sarokba – a barcelonaiaknak szűk félórájuk maradt a második gólra, egyben a továbbjutás kiharcolására.

A hajrában két ordító Messi-helyzet és egy Ibrahimovic-lehetőség is kimaradt, a Sevilla lépett a legjobb nyolc közé, ahol a Valenciát drámai csatában búcsúztató Deportivo la Corunával találkozik. Guardiola vezetése alatt a Barcelona először esett ki kupaküzdelemből.

A Vadócz Krisztiánt nélkülöző Osasuna nyert és továbbjutott szerdán a másodosztályú Hercules ellen a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében. A válogatott középpályás édesapja halála miatt hazarepült Spanyolországból.

copa del rey

Nyolcaddöntő, visszavágó:
Sevilla-Barcelona 0-1 (0-0)
Sánchez Pizjuán, 35 ezer néző. Vezette: Clos Gómez
Gól: Xavi (63.)
Sevilla: Palop – Konko, Dragutinovics, Escudé, Fernando Navarro – Jesús Navas, Duscher (Lolo, 56.), Romaric (Cala, 91.), Adriano (Capel, 64.) – Renato, Negredo.
Barcelona: Pinto – Daniel Alves (Pedro, 83.), Piqué, Puyol, Abidal – Xavi, S. Busquets, Iniesta – Messi, Ibrahimovic (Bojan, 83.), Henry.
Továbbjutott: a Sevilla 2-2-es összesítéssel.

Deportivo-Valencia 2-2 (0-2)
Gól: Filipe (50.), J. Rodriguez (72.), illetve Zsigics (11., 29.)
Továbbjutott: a Deportivo 4-3-as összesítéssel

Osasuna-Hercules CF (II.) 1-0 (0-0)
Gól: Maszud (48.)
Tj.: az Osasuna 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Santander-Alcorcón (III.) 0-0
Tj.: a Racing 3-2-es összesítéssel

Getafe-Málaga 5-1 (2-0)
Gól: Soldado (15., 49.), Rafa (30.), Leon (53.), Parejo (81.), illetve Lopez (63.)
Tj: a Getafe 6-3-as összesítéssel.

A negyeddöntőben:
Deportivo-Sevilla
Rayo Vallecano (II.) vagy Mallorca-Getafe
Racing-Osasuna
Recreativo (II.) vagy Atlético-Celta Vigo (II.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik