Élet-Stílus

Megcsappant a liverpooli keret

A nehéz időket megélő Liverpool együttesét további csapás sújtja: a vörösök hat hétig nem számíthatnak egyik legjobbjukra, Fernando Torresre, de Steven Gerrard sem egészséges.

Fernando Torresr térdsérülés miatt másfél hónapig nem áll klubcsapata, a Liverpool rendelkezésére.

Rafael Benítez vezetőedző szerint az Európa-bajnok csatárt meg kell műteni, és további problémát okoz, hogy várhatóan Steven Gerrardnak és Josszi Benajunnak is ki kell hagynia egy rövidebb időszakot. A két középpályás két- illetve négy hétig lesz kényszerpihenőn.

Torrest a Reading elleni – 2-1-re elveszített – FA-kupa találkozó 26 percében le kellett cserélni, a csapat legeredményesebb támadójának levált egy porc a térdében. A klub hivatalos honlapján közölte a veszteségeket.

„Játékosaink csütörtökön tüzetes vizsgálatokon estek át. Ez alapján Steven (Gerrard) térdín-sérülése miatt mintegy kéthetes kihagyásra kényszerül, míg Fernandóra sebészi beavatkozás vár, így hat hétig nem játszhat. Benajun bordatörésének kezelése mintegy négy hetet vesz igénybe.”

A kupabúcsú egyben azt jelenti, hogy a Liverpool immár csak két fronton harcol tovább. Az FC az Európa Ligában és a bajnokságban érdekelt; a Premier League-ben jelenleg a hetedik, öt ponttal lemaradva a BL-indulást garantáló negyedik helyen álló Manchester Cityvel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik