Élet-Stílus

Javított renoméján a Juve – videó

Az utóbbi időben kritikán alul szereplő Juventus javított mérlegén, a torinóiak az olasz kupasorozatban igyekeztek kiköszörülni a csorbát.

A Coppa Italia nyolcaddöntőjében a Juve a Napolit fogadta, s nyilvánvaló volt, hogy a hazaiak számára fontosabb a találkozó, hisz a déliek mestere, Walter Mazzari három „legjobbjának”, Quagliarellának, Hamsiknak és Maggiónak is pihenőt engedélyezett – kezdett ellenben a Liverpollból hazaédesgetett Dossena.

A torinóiak kezdték tempósabban a találkozót, a tartalékos Napoli támadókettőse, Hoffer és Denis ugyanakkor többször is zavarba hozta a vendéglátók védelmét. A másik oldalon viszont több Del Piero-próbálkozás után Diego törte meg a jeget, a brazil értékesítette Salihamidzic kipattanóját.

folytatódik a liverpool vesszőfutása

Az angol kupasorozat szerda esti találkozóin folytatódott a liverpooli rémálom. A Reading együttesét fogadó FC hosszabbítás után 2-1-es vereséget szenvedve búcsút intett a sorozatnak. Newcastle-ben a United Lövenkrands triplájával 3-0-ra verte a Plymouth együttesét, a meccs előtt rosszullétre panaszkodó Kádár Tamás nem szerepelt a továbbjutást kivívó együttesben.
FA-kupa, 3. forduló:
Liverpool-Reading 1-2 (1-0) – h.u.
Gól: Bertrand (öngól, 45.), illetve Sigurdsson (93., 11-esből), Long (100.)
Newcastle United-Plymouth 3-0 (2-0)
Gól: Lövenkrands (10., 40., 72.)

A második félidő derekán Mazzari mindhárom ászát mozgósította, ám Hamsik távoli lövése a felső lécen csattant, míg a 77. percben Del Piero remekül érkezett Caceres ívelésére.

Juventus-Napoli – összefoglaló:

A veterán csillag öt perccel később ismét eredményes volt, ezúttal büntetőből talált Iezzo kapujába azok után, hogy Contini a tizenhatoson belül szabálytalankodott Diegóval szemben. A Juve a nyolc közé jutott, ahol a bajnok Inter lesz az ellenfele.

coppa italia

Nyolcaddöntő:
Juventus-Napoli 3-0 (1-0)
Olimpico, 18 ezer néző. Vezette: Romeo
Gól: Diego (24.), Del Piero (77., 82. – a második 11-esből)
Kiállítva: Contini (82.)
Juventus: Manninger – Caceres (Zebina, 83.), Legrottaglie, Chiellini, Grosso (Grygera, 46.) – Salihamidzic, Felipe Melo, De Ceglie – Diego – Del Piero (Immobile, 85.), Amauri.
Napoli: Iezzo – Campagnaro (Quagliarella, 76.), Rinaudo, Contini – Zuniga, Gargano, Cigarini, Dossena (Hamsik, 60.) – Hoffer (Maggio, 66.), Denis, Datolo.
Genoa-Catania 1-2
Milan-Novara (III.) 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik