Élet-Stílus

Nem lesz jobb a Fradi

Hiába reménykedtek a vezetők ígéreteiben bízó Fradi-szurkolók: úgy tűnik, a jelentős erősítés elmarad. Csak két angol érkezése borítékolható.

Noha az ősz végén jelentős átalakítást ígért a klubvezetőség, a Nemzeti Sport információi szerint elmarad a szurkolók által is áhított erősítés. Rávághatjuk, nem ezt ígérték… Korábban ugyanis minőségi játékosok érkezéséről beszéltek az Üllői úton, és még december 21-én megtartott sajtótájékoztatón is elhangzott: három-négy új játékos igazolása várható, akikkel – nem mellékesen – a cél a hatodik hely megszerzése.

Jelenleg a tabella 11. helyén szerénykednek a zöld-fehérek, és erősítés híján jelentős előrelépés aligha várható. A sportnapilap információi szerint Bajzát Péter átigazolásával kapcsolatban a tárgyalások megszakadtak, miután a Győr nyolcvanmillió forintot kért a gólkirály csatárért, márpedig ennyi pénzt a klub angol főnöke, Kevin McCabe egyetlen labdarúgóért sem hajlandó fizetni. Továbbá: a korábbi 12-szeres válogatott, legutóbb a horvát Slaven Belupo csapatában futballozó Csizmadia Csaba szerződtetése is csak akkor üthető nyélbe, amennyiben valamelyik labdarúgóját pénzzé teszi a Ferencváros.

Ekképp a szurkolóknak meg kell elégedniük két, alacsonyabb osztályból érkező – komoly erősítésnek aligha nevezhető – angol védővel, a 27 éves Anthony Eldinggel és 32 éves Sam Stockleyval. Igaz, utóbbi kapcsán korábban az a hír járta, hogy rá nem a pályán, hanem a szakmai stábban számít a vezetőség, miután novemberben visszavonult. (Eldinget egyébként wikipédiás szócikkében már a FTC labdarúgójaként tüntetik fel.)

A nevezettek mellett még Ron Reid sheffieldi szakember csatlakozik a Ferencvároshoz.

Ezek után persze felmerül a kérdés: ki fog tavasszal gólt rúgni…?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik