Élet-Stílus

Elhagyják a kulcsemberek a Lokit

Rudolf Gergely, Bodnár László vagy éppen Leandro már a januárban eligazolhat Debrecenből. A BL-re szerződtetett Feczesin Róbert viszont szívesen maradna a magyar bajnoki címvédőnél.

Rudolf Gergellyel a soraiban kezdte meg hétfőn a felkészülést a DVSC. A debreceniek válogatott támadójának egyelőre bizonytalan a sorsa. Több külföldi klub is csábítja, ráadásul a debreceni szerződését hibásan töltötték ki.

A 2007-ben megfogalmazott dokumentumban feketén-fehéren ott van, hogy a Nancyból érkező labdarúgó négy évre kötelezte el magát a DVSC-hez, a gond már csak az, hogy a szerződés megfogalmazója elszámolta magát, és a megállapodás lejártát 2010 nyarára datálta. Ezt Szima Gábor, a klub tulajdonosa is megerősítette a Nemzeti Sportnak.

Rudolf egyelőre nem írta alá a szerződés javított változatát, ami egyben arra is utalhat, hogy a téli átigazolási időszakban elhagyja a csapatot. A sportnapilap információi szerint a volt franciaországi légiós jó pénzért maradna, a klubja viszont megfelelő ajánlat esetén örömmel megválna a támadótól.

Leandro esetében sokkal egyértelműbb a helyzet, a hátvéd szinte biztosan elhagyja a Lokit. A brazil-magyar játékos kedden Ciprusra utazott, és ha az orvosi vizsgálaton is megfelel, a napokban aláírja szerződését az Omonia Nicosia csapatához.

“Mondtam Szima Gábornak, hogy Debrecenben van egy lakásom, amit nem szeretnék eladni, mert ciprusi pályafutásom után szívesen visszatérnék a Lokihoz. Egy nagyon komoly csapathoz szerződöm, hiszen az Omonia a bajnoki címre hajt, jelenleg is az első helyen áll. Cél a klubnál, hogy bejussanak a BL-csoportkörbe, remélem, ebben segíthetem a csapatot. Egyelőre balhátvéd poszton számítanak rám, de előfordulhat, hogy középpályásként is szerepet kapok.”

Bodnár László is szívesen eligazolna külföldre. “Még nem tudom, mit hoznak számomra a következő napok – mondta a Boci becenevű játékos. – Nagyon sok múlik azon, hogy milyen ajánlat érkezik, hiszen nem titok: külföldön szeretném folytatni a pályafutásomat. Örülnék, ha egy nívós európai bajnokságban játszhatnék, de azt is elfogadom, ha maradnom kell. A Loki sokat jelent számomra, s ha itt folytatom, akkor mindent megteszek majd azért, hogy megnyerjük a bajnokságot és a Magyar Kupát. Nem mindegy, miként alakul a keret, de a vezetők azon lesznek, hogy a távozók hiányában is erős maradjon a csapat, és megvédhesse bajnoki címét.”

feczesin maradna

Nyáron, az olasz Brescia együttesétől érkezett egy évre kölcsönbe Feczesin Róbert. A válogatott támadó sok mérkőzést nem játszhatott a Loki színeiben, ugyanis a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen ütközött a kapufával, és súlyosan megsérült a térde. A 23 éves csatár csak a szezon végére épült fel, Lyonban csereként már játszhatott, és a két MTK elleni kupameccsen is szerepet kapott, sőt egy góllal vette ki a részét a hazai 2-0-s sikerből. Kérdés, hogy alakul a fiatal labdarúgó jövője.

“Még nem dőlt el végleg a sorsom, de nagy valószínűséggel maradok – fogalmazott a támadó. – Az alapozást elkezdtem a Lokival, és remélem, tavasszal is Debrecenben rúghatom a bőrt. Van bennem bizonyítási vágy, hiszen keveset tudtam játszani ősszel. Szeretném bebizonyítani, hogy nem megsérülni jöttem haza. Nem volt könnyű feldolgozni, hogy nem segíthettem a csapatot a Bajnokok Ligájában, miközben elsősorban ezért igazoltak le.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik