Élet-Stílus

Börtönbe megy Erdei vb-címének örököse

Jogerősen tizenhat hónapos, letöltendő börtönbüntetésre ítélték Jürgen Brähmert, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokát.

A 31 esztendős ökölvívó tizenhat hónapos, letöltendő börtönbüntetést kapott, amiért még 2008 szeptemberében egy szórakozóhelyen megütött egy nőt. A német bunyós ráadásul visszaesőnek minősült, mivel már korábban is volt hasonló ügye.

Brähmer novemberben örökölte meg a WBO világbajnoki övét Erdei Zsolttól, mivel a magyar versenyzőt klubja, a németet is foglalkoztató Universum Box Promotion egy súlycsoporttal feljebb léptette. Erdei november 22-én a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét is elhódította, miután legyőzte az olasz Giacobbe Fragomenit.

„Már beszéltem a klubommal. A vezetők változatlanul azon az állásponton vannak, hogy maradjak a cirkálósúlyban. Nem tudom, ki lesz az Universum következő félnehézsúlyú versenyzője, pedig adná magát, hogy én menjek vissza abba a súlycsoportba. Nem panaszkodom, remélem, sikeres évem lesz” – mondta az MTI-nek Erdei Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik