Élet-Stílus

20-30 perces késések Ferihegyen

Ferihegy üzemszerűen működik, rövid, csak 20-30 perces késéseket okoz a menetrendben a Malév földi kiszolgáló cégének, a Malév Ground Hendling (GH) dolgozóinak munkabeszüntetése - mondta Hardy Mihály, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője.

A Malév GH nem csak a Malév, hanem jó néhány más légitársaság földi kiszolgálását is végzi. A szolgálatra rendelt 200 dolgozóból 35-40 nem vette fel a munkát – mondta Hardy Mihály. Az utasok bejelentkezése, a poggyászfeladás és -kiadás zavartalan.

A Malév repülőgépeit a Budapest Airport igyekszik olyan állóhelyekre állítani, ahol könnyebb a mozgatásuk, mert a sztrájk miatt a szokottnál kevesebb vontató, illetve szállítójármű áll rendelkezésre.

Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője elmondta, hogy a légitársaság reggeli 10 járata kisebb késésekkel elindult. Délben további 13 induló járata van a társaságnak, egyelőre ezeknél is csak kisebb késésekre számítanak. Délután 15 Malév járat indul Ferihegyről.

Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet azért nyúlt a sztrájk eszközéhez, mert a nyereséges vállalat alkalmazottainak bére újabb megvonások után az idén ismét csökken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik