Élet-Stílus

Szávay: leütöttem a pályáról Jankovicot

Lassan Jelena Jankovic mumusa lesz Szávay Ágnes: a magyar teniszező az emlékezetes pekingi döntő után hétfőn a 600 ezer dollár összdíjazású, sydneyi női tornán másodszor is legyőzte a volt világelsőt, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

“El sem tudom mondani mennyire örülök a győzelemnek” – mesélte hétfői sikere után saját honlapján a 21 éves magyar játékos. “A meccs előtt úgy éreztem, hogy kész vagyok egy óriási csatára mentálisan, ami be is következett. Az első szett nagyon hosszú volt és el is fáradtam, ezért a másodikban agresszívebben kezdtem el teniszezni és megpróbáltam több győztes ütést kivitelezni, ami be is jött. Lényegében leütöttem riválisomat a pályáról. A meccs közben többször is eszembe jutott a pekingi döntő, de biztos vagyok abban, hogy neki is. Ez nagyon sok erőt adott nekem.”

Korábban – WTA-tornán – egyszer találkozott egymással a két teniszező, a 2007-es pekingi viadal döntőjében is Szávay nyert 6:7 (7-9), 7:5, 6:2-re.

Szávay elmesélte, hogy nagyon erősen fújt a szél, de már kezdi megszokni, viszont a szervája még nem volt az igazi: “Remélem holnap már jobb lesz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok fáradt, hiszen a két hét alatt ez volt a negyedik döntő szettes meccsem és péntek óta minden nap játszottam, de alig várom, hogy holnap újra pályára lépjek. Addig megpróbálok teljes mértékben regenerálódni.”

A magyar játékos a következő fordulóban Aravane Rezai-vel csap össze. A magyar és a francia teniszező eddig két alkalommal mérkőzött WTA-tornán: 2006-ban Párizsban Rezai (6:1, 6:4), tavaly Madridban pedig Szávay nyert 2:6, 7:5, 6:2-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik