Élet-Stílus

NFL: drámai végjáték és rekord – videó

Drámai meccsekkel rajtolt a hétvégén a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszása, ráadásul a Wild Card-kört lezáró Arizona Cardinals-Green Bay Packers találkozó rekordot hozott.

Szombaton és vasárnap két-két mérkőzéssel elkezdődött az NFL-rájátszása. Az úgynevezett Wild Card-hétvégén „régi ismerősök” feszültek egymásnak, három párharcban ugyanis olyan csapatok találkoztak, amelyek az apaszakasz utolsó körében is összecsaptak. A Dallas Cowboys és New York Jets ráadásul éppúgy legyőzte ellenfelét, a Philadelphia Eaglest, illetve Cincinnati Bengalst, ahogy tette azt egy héttel korábban.

Tony Romo két TD-passzal segítette a Dallast (MTI/EPA)

Tony Romo két TD-passzal segítette a Dallast (MTI/EPA)

Előbbi 13 év, 1996 decembere után nyert ismét playoff-mérkőzést, utóbbi sikere kapcsán pedig Mark Sanchezt emelhetjük ki. A 23 éves játékos ugyanis 1950 óta mindössze a negyedik olyan újonc irányító, aki kezdőként győzelemre vezette csapatát az utószezonban. Ráadásul kulcsszereplő volt: mindössze három átadást rontott el, 182 yardot passzolt, és nem mellékesen egy touchdown-átadás is fűződik a nevéhez.

Az Arizona Cardinals-Green Bay Packers találkozón is remekeltek az irányítók, a liga történetének legtöbb pontot (96) hozó playoff-meccsén Kurt Warner öt, Aaron Rodgers négy TD-passzt és emellett 422 passzolt yardot jegyzett, utóbbi azonban így is negatív főszereplő lett. Csapata jelentős hátrányból, lényegében neki köszönhetően ugyan hosszabbításra mentette partit, majd a ráadásban a győzelemért vezethetett támadást, csakhogy kiütötték a kezéből a labdát, amellyel Karlos Dansby 17 yardot futott a célterületig, és ezzel megszerezte a győzelmet a tavalyi döntős Arizonának, amely egyúttal visszavágott a Green Baynek az egy hete elszenvedett 33-7-es vereségéért.

Tom Brady kénytelen volt gratulálni a riválisnak (MTI/EPA)

Tom Brady kénytelen volt gratulálni a riválisnak (MTI/EPA)

Tom Brady és csapata számára véget ért a szezon, a futásra építő Baltimore Ravens ugyanis megszakította a Magyarországon oly népszerű New England Patriots kilencmeccses hazai veretlenségi sorozatát. Ebben főleg Ray Rice volt a „ludas”, aki összesen 159 futott yardot és két TD-t hozott össze. Brady két TD-passzal hívta fel magára a figyelmet, viszont háromszor is földre vitték az ellenfél védői (sack), s további három alkalommal eladta a labdát. A szünetben 24-0-ra vezetett Baltimore, és innen már képtelen volt visszakapaszkodni az amúgy előkelőbb helyen kiemelt Patriots együttese.



New England Patriots (3. kiemelt)-Baltimore Ravens (6.) 14-33

Cincinnati Bengals (4.)-New York Jets (5.) 14-24

Nemzeti főcsoport (NFC):

Dallas Cowboys (3.)-Philadelphia Eagles (6.) 34-14

Arizona Cardinals (4.)-Green Bay Packers (5.) 51-45, h.u.



A főcsoport-elődöntő programja:



AFC:

Indianapolis Colts (1.)-Baltimore Ravens (6.), vasárnap 2:00
San Diego Chargers (2.)-New York Jets (5.), vasárnap 22:40

NFC:

New Orleans Saints (1.)-Arizona Cardinals (4.), szombat 22:30
Minnesota Vikings (2.)-Dallas Cowboys (3.), vasárnap 19:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik