Élet-Stílus

Este újra Depeche Mode

Fél év elteltével ismét Budapesten lép fel napjaink egyik legnépszerűbb popcsapata, a Depeche Mode. A brit trió a tavaly nyári stadionkoncert után hétfőn a Sportarénában zenél.

“A tavalyi koncerten játszott műsor várhatóan változni fog, a hétfői koncerten inkább egy best of programra lehet számítani” – mondta Márkus Éva, a szervező Live Nation Hungary Kft. marketing- és kommunikációs igazgatója. A brit csapat a Tour of the Universe elnevezésű téli arénaturnéja egyik állomásaként érinti a magyar fővárost. A Depeche Mode a tavaly nyári stadionturnéhoz képest színpadképét is megváltoztatta.

A hétfői Depeche Mode-fellépésre már korábban minden jegy elfogyott. A Papp László Budapest Sportarénában 18 órakor lesz a kapunyitás, az előzenekar a brit Nitzer Ebb lesz, amely 19 óra 20 perckor kezd és negyven percet játszik. A Depeche Mode, vagyis a billentyűs hangszereken, gitáron játszó és vokálozó Martin Gore, az énekes Dave Gahan, valamint a billentyűs Andy Fletcher várhatóan fél kilenckor lép színpadra és két órát játszik majd.

A Tour of the Universe turné 2009 márciusában indult és a tavaly megjelent Sounds of the Universe című lemezt népszerűsíti. Az idei első koncert szombaton lesz a berlini O2 Arenában, a zenekar tagjai ezt követően utaznak Budapestre, majd Prága a következő állomás január 14-én.

A csapat tavaly májusban és júniusban tíz koncertet törölt, miután rosszindulatú daganatot távolítottak el Dave Gahan húgyhólyagjából és a frontembert New Yorkban megműtötték. Az énekes felépült, a turné folytatódott, az együttes június 23-án a Puskás Ferenc Stadionban teltházas koncertet adott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik