Élet-Stílus

BL: középdöntő küszöbén Görbiczék

Négy csapat - a dán Viborg, a szlovén Krim Ljubljana, a román Oltchim Valcea és a norvég Larvik - már biztosította helyét a nyolc között a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanakkor a kiadó másik négy helyért 11 együttes versenyez.

A Győr vasárnap legyőzte az orosz Zvenyigorodot, így saját kezében van a sorsa: ha most vasárnap nyer a vendég Valcea ellen, továbbjut, ha pedig hat találattal veri riválisát, csoportelső lesz, és kedvezőbb középdöntős sorsolása lehet.

Mivel a zárókörben a spanyol Itxako és a Zvenyigorod már szombaton találkozik egymással, a hét utolsó napjára már lehet majd tudni, milyen eredmény szükséges a magyar bajnoknak a nyolc közé jutáshoz. Ebben a kvartettben eldőlt, hogy az Itxako kiesett, míg a Győr mellett a Zvenyigorod pályázik a másik továbbjutó helyre.

A másik három csoportban annyiban hasonló a helyzet, hogy a jelenlegi első helyezett már középdöntős. A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Azonos pontszám esetén nem az egymás elleni két meccs eredménye dönt, hanem az összgólkülönbség. A középdöntő sorsolását január 19-én tartják. A két középdöntős csoportba két-két csoportelső és -második kerül.

csoportok állása, utolsó forduló programja

A csoport:
1. és már továbbjutott Viborg (dán) 7 pont, 2. Leipzig (német) 5, 3. Byasen (norvég) 4 (131-132), 4. Podravka Koprivnica (horvát) 4 (146-156)

Záróforduló:
Viborg-Koprivnica, szombat, 16:15 ó (
Leipzig-Byasen, vasárnap, 15:45 ó

B csoport:
1. és már továbbjutott Krim Ljubljana (szlovén) 10 pont, 2. Hypo NÖ 4, 3. Metz (francia) 3, 4. Aalborg (dán) 2 – Megjegyzés: a Hypo NÖ-től 1 pont levonva

Záróforduló:
Metz-Aalborg, péntek, 19 ó
Hypo NÖ-Ljubljana, péntek, 20:20 ó

C csoport:
1. és már továbbjutott Oltchim Valcea (román) 8 pont, 2. Győri Audi ETO KC 6, 3. Zvenyigorod (orosz) 5, 4. Itxako (spanyol) 1

Záróforduló:
Itxako-Zvenyigorod, szombat, 19 ó
Győr-Valcea, vasárnap, 17:15 ó

D csoport:
1. és már továbbjutott Larvik (norvég) 8 pont, 2. Dinamo Volgograd (orosz) 5, 3. FC Köbenhavn (dán) 4, 4. Buducnost Podgorica (montenegrói) 3

Záróforduló:
Volgograd-Larvik, szombat, 12 ó
Podgorica-FCK, szombat, 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik