Élet-Stílus

Az Avatar meghódította a világot

A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők, a film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere.

Az idegen bolygón játszódó 3D-s produkció összbevétele elérte az 1,34 milliárd dollárt (mintegy 250 milliárd forintot), ezzel átvette A Gyűrűk Ura – A király visszatér helyét a bevételi örökranglistán, és másodikként felzárkózott Cameron korábbi, Titanic című filmje mögé. A romantikus katasztrófafilm 1997-98-ban 1,84 milliárd dolláros (338 milliárd forintos) példátlan bevételi csúcsot állított fel.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát 48,5 millió dolláros (9 milliárd forintos) bevétellel vezette az Avatar, összesen 429 millió dollárra (79 milliárd forintra) emelve a hazai forgalmazásból származó hasznot. Korában a térségben egyetlen film sem büszkélkedhetett ilyen rövid idő alatt ekkora jegybevétellel.

A filmet gyártó 20th Century Fox szerint Cameron mozija hamarosan Észak-Amerikában is megszerzi a bevételi örökranglistán a Titanic mögött a második helyet, ahol jelenleg A sötét lovag van 533,3 millió dolláros (98 milliárd forintos) mutatóval.

A hétvégi jegyeladások alapján az észak-amerikai piacon a Sherlock Holmes szerezte meg a második helyet 16,6 millió dollárral (3 milliárd forinttal). Harmadikként az Alvin és a mókusok 2. végzett 16,3 millióval (2,9 milliárd forinttal). A Daybreakers című vámpírfilm 15 milliós (2,7 milliárd forintos) bevétellel debütált a negyedik helyen, Meryl Streep romantikus komédiája, az Egyszerűen bonyolult pedig az ötödik lett 11 millió dollárral (2 milliárd forinttal).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik