Élet-Stílus

Megműtötték a magyar bajnok dakarost

Sikeres műtétet hajtottak végre szombaton a magyar licenccel versenyző Miroslav Zapletalon Santiago de Chilében: a cseh pilóta csütörtökön bukott az argentin és chilei utakon zajló 31. Dakar-ralin.

A Szalay Dakar Team információja szerint Zapletal csütörtök este hatalmasat borult a Mitsubishi Strakar versenyautójával: egy dűne mögött esett le egy 15 méteres szurdokba. Navigátora kisebb zúzódásokat szenvedett, de a pilóta a hátát fájlalta, és mint kiderült, megsérült a gerince.

Először helikopterrel a viadal mobilkórházába szállították, de végül úgy döntöttek orvosai, hogy műtétre lesz szükség, és át kell vinni a 2000 km-re lévő chilei fővárosba, Santiagóba, ahol elvégezhetik a beavatkozást. Szombaton reggel sikeresen megoperálták a Mitsubishi-pilótát, és egyelőre 48 órás megfigyelés alatt tartják az intenzív osztályon.

Orvosa a két nap eltelte után dönti el, hogy hazaszállítható-e Csehországba, vagy ott kell még maradnia. Zapletal évek óta a magyar terepraliversenyek egyik főszereplője, régóta küzd a bajnoki címért, melyet idén óriási csatát követően meg is nyert.

A szombati szünnapot követően vasárnap hajnalban ismét útra kel a menet, Antofagastából Copiapo felé. A teljes táv 568 km, míg a mért szakasz hossza 472 km lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik