Élet-Stílus

Az év legkívánatosabb kütyüi

Egy napja van nyitva az idei szórakoztatóipari seregszemle a CES, a Consumer Electronics Show, máris számtalan lista látott napvilágot a legjobbnak választott termékekről. Íme a TechRadar szubjektív válogatása.

A lista első helyezettje nem meglepetésre a Microsoft új játék konzolja a Project Natal, amelyet maga redmondi órásvállalat főnöke Steve Ballmer mutatott be a nagyközönségnek. Nyilván Ballmer karizmája is hozzájárult a termék impresszív debütálásához, azonban a gépnek saját jogán is van mire büszkének lenni. A konzol lényege ugyanis, hogy semmilyen kiegészítő kontroller nem kell hozzá, kizárólag a testünk által adott reakciókat figyeli.
A Nintedo Wii-je végre méltó ellenfelet kapott, és a mozgásalapú játék konzolok piacán mostantól két erős szereplőnek kell majd osztoznia.A másodiknak választott fejlesztés a Samsung átlátszó képernyős OLED laptopja, amely egy 14 colos monitorral rendelkező hordozható kis gép. Már csak arra kell rájönnünk mire is jó egy átlátszó képernyő.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

A harmadik a Sony Bravia tévéinek legújabb példánya, amely minimalista dizájnjával és képességeivel egyértelműen a japán cég HD TV-inek zászlóshajója. A tévé a legújabb őrületnek megfelelően megbirkózik a 3D-s követelményekkel is. WiFi képes, hogy Twitterezni is lehessen rajta.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

A negyedik szereplő HP Slate, az a Tábla PC, ami az egyik legnagyobb médiavisszhangot kapta bemutatásával. Ennek oka talán, hogy mindeni inkább az Apple tábla gépéről beszélt, miközben a Microsoft a HP-vel közös gyermekével rukkolt elő. A nagyra nőtt okostelefon formájú laptop Windows 7-et futtat.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

Az ötödik a világ leggyorsabb 3D tévéje. Mi történik, ha egy Sony PlayStation 3 chipet egy Toshiba HD TV-vel kombinálnak? Kapunk egy olyan tévét, amely kétdimenziós képet 3D-s élménnyé alakít át.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1A hatodik a világ jelenlegi legnagyobb 3D tévéje. Alig jelentek meg modellek a három dimenziós bűvkörben, már azon versenyeznek a gyártók, hogy kié a legnagyobb képernyőjű. Jelenleg a Panasonic vezet.

A hetedik az MSI laptopgyár dupla képernyős gépe. A két 10 colos „könyv oldallal szerelt” gép érdekes új lehetőségeket rejt magában.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

A nyolcadik szereplő a listán egy vezeték nélküli töltő. A hasonló megoldások még java részt ígéretek ám Powermat töltőjét meg is lehet rendelni.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

A kilencedik az LBO cég mini projektora, amely akármilyen felületet billentyűzetté alakít a rá vetített holografikus kijelzésen keresztül. A felületen végrehajtott akciót, gépelést egy infrakamera figyeli és alakítja át parancsokká.

Képgaléria a CES-ről

Képgaléria a CES-ről

Végezetül a nagy elismerést kapott kis helikopterszerű tárgy, amelyet két fedélzeti kamerával is elláttak. A lényege, hogy egyszerű vezeték nélküli internet kapcsolatot igényel irányítása, így akár egy iPhone segítségével is lehet mozgatni.

Az év legkívánatosabb kütyüi 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik