Élet-Stílus

Magyar film a Berlinálén

Hajdú Szabolcs új filmjét meghívták a Berlini Filmszemlére – tudta meg az fn.hu. A Bibliotheque Pascal az egyik legjelentősebb európai filmes seregszemle „Fórum” szekciójában szerepel.

A február 11. és 21. között megrendezett 60. jubileumi Berlinálé második legfontosabb kategóriájában, az extravagáns alkotásokat felvonultató „Fórumban” szerepel a Bibliotheque Pascal – erősítette meg a hírt a film egyik producere, Kovács Gábor.

Az alkotás főszereplője egy fiatal romániai nő, Mona Galdo. Ide-oda sodródik a világban, születik egy kislánya egy Viorel nevű bűnözőtől, akinek különleges tulajdonsága, hogy kivetülnek az álmai a valóságra. Kiderül, hogy ezt a képességet a kislány is örökölte. Mona céltalanul bolyong gyermekével, a megélhetését alkalmi vásári komédiázásból fedezi. A mindaddig elveszettnek hitt apjával való találkozása miatt, gyermekét hátrahagyva Londonban találja magát egy Pascal könyvtárának nevezett luxuskuplerájban. Itt értelmiségiek végzetes vágyainak, valamint a különc tulajdonos, Pascal beteg elméjének foglya és játékszere lesz. Monának minden erejét és józan eszét latba kell vetnie ahhoz, hogy ebből a helyzetből kiszabaduljon.

A magyar-német-angol kooprodukcióban készült filmet a február 2-án kezdődő filmszemlén láthatja először a magyar közönség. A film érdekessége, hogy a főszereplője Hajdu Szabolcs felesége Török-Illyés Orsolya, a kislányszereplő pedig Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya gyermeke.

A berlini fesztivál Cannes és Velence mellett a világ egyik legjelentősebb, “A-kategóriás” filmfesztiválja. A szervezők szerint ugyanakkor az évente eladott mintegy 200 ezer belépőjeggyel a legnagyobb közönséget tudhatja magáénak a seregszemlék sorában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik