Élet-Stílus

Lefújták az évtized bokszmeccsét

Kilenc órán keresztül tárgyaltak, mégsem tudtak megegyezni a menedzserek, így szinte biztosan elmarad a világ jelenlegi két legjobb ökölvívójának, Manny Pacquiaónak és Floyd Mayweather Jr.-nak a tavaszra tervezett mérkőzése.

“Nem született egyezség, Manny pedig továbblépett” – mondta röviden Fred Sternburg, a fülöp-szigeteki bokszoló ügyeit intéző Bob Arum szóvivője. A felek kilenc órán át egyezkedtek egymással a hawaii Kapaluán, ennek ellenére eredmény nélkül álltak fel az asztaltól.

A hét súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Pacquaio és a 40 meccsén veretlen amerikai Mayweather csatájának lehetősége tavaly december elején került szóba, és sokáig úgy tűnt, márciusban létrejöhet a nagy érdeklődéssel várt váltósúlyú ütközet. Amikor azonban már a helyszínről is megállapodás született, komoly vita alakult ki a doppingellenőrzések kérdéséről.

Mayweather menedzsmentje, a Golden Boy Promotion olimpiai rendszerű vizsgálatokat szeretett volna. Javaslatuk szerint az esemény első sajtótájékoztatóján vettek volna vér- és vizeletmintát először, majd kevesebb mint 30 nappal az összecsapás előtt, végül pedig közvetlenül a találkozót követően. Pacquiao azonban arra hivatkozva, hogy szervezetét nagyon megviseli a vérvétel, azt kérte, hogy csak a sajtókonferencián, illetve a meccs után vegyenek vért tőle.

A rajongók által várva-várt szupermeccs egyelőre tehát kútba esett, Pacquiaót ettől függetlenül márciusban ismét ringbe szólítják majd, mégpedig a vele kapcsolatban már sokat emlegetett WBA nagyváltósúlyú világbajnok Yuri Foreman ellenében.

Az amerikai öklöző részéről még senki nem nyilatkozott hivatalosan, ugyanakkor nem érdemes nagyon elkeseredni, hiszen a várható hatalmas bevételek miatt, még könnyen elképzelhető, hogy meggondolja magát a jelenkor két legjobb bokszolója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik