Élet-Stílus

Győzelemmel kezdett az Inter

A címvédő, egyben listavezető Inter 1-0-ra nyert a Chievo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság idei első fordulójában.

Az Inter zsinórban harmadik mérkőzésén végzett 1-0-ra: tavaly Livorno elleni kupameccset, illetve a Lazio elleni bajnokit zárta ezzel az eredménnyel, majd a Serie A idei első fordulójában szintén minimális különbséggel győzött a Chievo vendégeként.

Utóbbi sikerével a listavezető milánói csapat – ha csak ideiglenesen is – 11 pontra növelte előnyét az üldözőivel szemben. Veronában egyébként Mario Balotelli már 12. percben beállította az 1-0-ás végeredményt: egy kontratámadás végén előbb a kapusba rúgta, utána viszont a gólvonalon túlra gurította a labdát. A gólszerzőt a hajrában Marko Arnautovic váltotta, az osztrák légiós így bemutatkozhatott az olasz élvonalban.

Még egy nevet meg említeni, Nicola Pierpaoliét, a gyenge teljesítményt nyújtó játékvezető ugyanis ítéleteivel alaposan felbosszantotta a hazaiakat, a 96. percben például „elfelejtett” befújni egy tizenegyest Ricardo Quaresma kezezése miatt.

Chievo-Inter 0-1



chivu súlyos sérülése

Kórházba szállították és szerdán este megműtötték Cristian Chivut, az Internazionale labdarúgóját, miután a Chievo elleni, veronai olasz bajnoki mérkőzésen összefejelt az ellenfél egyik játékosával, Sergio Pellissierrel. Jose Mourinho, a milánóiak portugál trénere délután arról számolt be, hogy a román védő koponyatörést szenvedett. Reményét fejezte ki, hogy Chivu hamar felépül, bár hozzátette: valószínűleg egy darabig nem számíthat rá a csapatban.

Az Internazionale későbbi közlése szerint a játékost meg kellett műteni, mert vérömleny keletkezett a koponyaüregében. “Bizakodóak vagyunk, a páciens gond nélkül hagyhatja majd el a kórházat – jelentette ki az operációt vezető Sergio Turazzi professzor. – Korai lenne még megjósolni, hogy erre mikor kerülhet sor, de minden okunk megvan rá, hogy azt gondoljuk, a lehető legjobban oldódik meg a helyzet.”


A Juventus hatalmas küzdelemben nyert a Parma otthonában. A Fiorentina rendkívül magabiztosan, négy góllal győzött a sereghajtó Siena otthonában, míg a Koman Vladimirt nélkülöző Bari hazai környezetben az Udinese felett diadalmaskodott.

Siena-Fiorentina 1-5
Az AS Roma drámai körülmények között hagyott pontokat a Cagliari otthonában: a fővárosiak már két góllal vezettek, ám a hazaiak az utolsó percekben kétszer is eredményesek voltak, ezzel egyenlítettek.

Cagliari-AS Roma 2-2

serie a, 18. forduló

Chievo-Inter 0-1 (0-1)
Gól: Balotelli (12.)

Atalanta-Napoli 0-2 (0-1)
Gól: Quagliarella (7.), Pazienza (58.)

Sampdoria-Palermo 1-1 (1-1)
Gól: Cassano (41.), illetve Cavani (40.)

Lazio-Livorno 4-1 (0-1)
Gól: Floccari (48., 54.), Rocchi (72.), Kolarov (90., 11-esből), illetve Bergvold (7.)
Kiállítva: Perticone (90., Livorno)

Siena-Fiorentina 1-5 (0-3)
Gól: Maccarone (84.), illetve Kröldrup (5.), Santana (28.), Gilardino (36., 66.), Mutu (79.)

Parma-Juventus 1-2 (1-2)
Gól: Amoruso (25.), illetve Salihamidzic (3.), Castellini (39., öngól)
Kiállítva: Caceres (73., Juventus)

Bari-Udinese 2-0 (1-0)
Gól: Meggiorini (6.), Barreto (68.)

Catania-Bologna 1-0 (0-0)
Gól: Spolli (81.)

Cagliari-AS Roma 2-2 (0-0)
Gól: Lopez (91.), Larrivey (93.), illetve Pizarro (52. 11-esből), Perrotta (65.)

További program:
AC Milan-Genoa, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik