Élet-Stílus

Milliárdosok hokiznak az olimpián

A vancouveri téli olimpiára kijelölt jégkorong-válogatottak közül a házigazda kanadai együttes tagjai keresnek a legjobban, összesen 128 millió dollárt tehetnek zsebre.

Hol van már az az idő, amikor csak amatőrök versenyezhettek a játékokon, ma már milliárdosok feszülnek egymásnak – a vancouveri hokitornán legalábbis így lesz. A 23 fős kanadai keret tagjai összesen 128 millió dollárt, azaz 23,3 millárd forintot kersenek a mostani szezonban, és ebben az összegben nincsenek benne a különféle jutalmak.
Amint az az észak-amerikai profiliga (NHL) adatbázisából kiderül, a világbajnok oroszoknál az ötkarikás együttesbe jelölt 14 NHL-es 69 milliót (12,5 milliárd forintot) tehet zsebre, de rajtuk kívül van még kilenc olyan hokis, aki otthoni klubban szerepel, az ő bérük azonban nem fix, de megközelíti a 30 millió dollárt (5,4 milliárd forint). A svéd és amerikai együttes kerettagjai közel 85 milliót (15,4) keresnek a most folyó pontvadászatban.

A csehek 77 (14), a finnek 70 (12,7), a szlovákok 63 milliós (11,4 milliárd) értömeggel bírnak. A fehérorosz, a lett, a svájci, a német és a norvég válogatott összkeresetére vonatkozóan nincs pontos adat, mivel a legtöbb játékos fizetése nem publikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik