Élet-Stílus

A Real is botlott az évnyitón – videó

A Real Madrid nem tudta letaszítani az élről a Barcelonát a Primera División idei első fordulójában, miután gól nélküli döntetlent játszott Vadócz Krisztián csapatával, az Osasunával.

A királyi klub nem tudta kihasználni az éllovas Barcelona botlását, miután csupán gól nélküli döntetlent játszott Pamplonában a Vadócz Krisztiánt nélkülöző Osasunával.

A madridiak az első félidőben gyengén futballoztak, s könnyen bajba kerülhettek volna, ha Javad Nekunam fejesét nem védi bravúrral Iker Casillas. A szünet után már jobban csipkedte magát, többet próbálkozott a bajnoki álmokat dédelgető Real, de Gonzalo Higuaín révén elpuskázta a meccslabdát, a mérkőzés legnagyobb helyzetét: az argentin csatár egyedül vezethette a kapusra a labdát, de mintegy 10 méterről fölé durrantott.

„Természetesen nyerni akartunk, számunkra nagyon fontos volt találkozó, ámbátor Pamplonában más csapatoknak is meggyűlhet a bajuk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és állandóan nyernünk kell ahhoz, hogy megelőzzük a Barcelonát” – nyilatkozta a lefújás után a madridiak közül leginkább dicsérhető Marcelo.

A Barcelona és a Real között nem változott a különbség, továbbra is két pont választja el a feleket a tabellán, kissé lentebb viszont történtek változások: a Mallorca feljött a negyedik helyre, a Valencia mögé, míg a Sevilla az ötödik helyre esett vissza.

Vasárnap egyébként – az egymással 2-2-es döntetlenre végző Sporting Gijón és Málaga kivételével – amelyik csapat gólt szerzett, az be is zsebelte a három pontot.

Primera División, 16. forduló:
Osasuna-Real Madrid 0-0

Real Mallorca-Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Gól: Álvarez (49.), Aduriz (66.)

Sporting Gijón-Málaga 2-2 (1-1)
Gól: Gregory (45.), Canella (79.), ill. Duda (10.), Weligton (60.)

Getafe-Real Valladolid 1-0 (0-0)
Gól: Casquero (84.)

Racing Santander-Tenerife 2-0 (0-0)
Gól: Colsa (72.), Xisco (75.)

Almería-Xerez 1-0 (0-0)
Gól: Ortiz (89.)

Real Zaragoza-Deportivo La Coruna 0-0

Szombaton játszották:
Atlético Madrid-Sevilla 2-1
Valencia-Espanyol 1-0
Barcelona-Villarreal 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik