Élet-Stílus

Őrizetben a nigériai válogatott focista

Hamis útlevelek miatt került rács mögé Victor Agali, akit az amszterdami repülőtéren tartóztattak fel.

Őrizetbe vettek az amszterdami Schiphol repülőterén egy nigériai profi labdarúgót, mert két hamis útlevelet találtak nála – közölték hétfőn a holland hatóságok.

Victor Agali, a Levadiakosz görög klub játékosa még december 27-én bukott le az útlevél-ellenőrzésnél. Lagosból érkezett, és Amszterdamból Athénba utazott volna tovább. Két hamis útlevelet találtak nála, az egyikben a személyes adatokat módosították, a másikban volt a vízum.

Két nappal később meghosszabbították fogva tartását, de annak további indokoltságáról hétfőn ismét döntenie kell a vizsgálóbírónak.

Agali 1996-97-ben az Olympique Marseille, 97-98-ban a Toulon, 2001-2004-ben a Schalke 04, 2004-2005-ben pedig a Nizza játékosa volt. A támadó 2000 és 2004 között 12 alkalommal szerepelt a nigériai nemzeti tizenegyben.

Az amszterdami repülőtéren Agali lebukása előtt két nappal tudott felszállni egy detroiti járatra egy ugyancsak nigériai fiatalember – mint utóbb kiderült, testére erősített robbanóanyaggal -, és az illető a gép fedélzetén sikertelen robbantási kísérletet követett el. Az eset után világszerte megerősítették a repülőtéri biztonsági ellenőrzéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik