Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: kamerás síszemüveg

Fontos téli kellék lehet egy hideget jól tűrő és könnyen kezelhető fényképezőgép. A legjobb, ha egyenest a fejünkön van.

Amennyiben síelés közben fotóznánk, több problémával is meg kell küzdenünk. Először is célszerű például megállni a fotózáshoz, majd elő kell kotorni a masinát valamelyik zsebből vagy hátizsákból, majd le a kesztyűt stb. Ennél azonban klasszisokkal jobb megoldást kínál a Liquid Image cég, Summit sorozatának Snow Camera Goggle 335 modellje.

A kamerás símaszk öt megapixeles készüléket rejt, amely képes videót is felvenni, 720×480 felbontásban, másodpercenként harminc képkocka sebességgel. A beépített 16 megás tárat pedig microSD kártyával 16 gigára lehet bővíteni. A gombok szép nagyok, így akár kesztyűvel is könnyen lehet őket kezelni. A beépített akku 2200 képre vagy két órányi videózásra elegendő – számol be a találmányról a Technet.hu.A készülék nem egy tükörreflexes profi gép, de nagyon megkönnyíti sokak problémáit. A készüléket sajnos csak 2010 nyarától kezdik forgalmazni, $149, azaz nagyjából huszonhétezer forintos áron, ami a sífelszerelési kellékek árának ismeretében még vállalható is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik