Élet-Stílus

Nem tart örökké a Schumacher-csoda

Sebastian Vettel szerint hamarosan lecseng majd a hétszeres világbajnok visszatérése körüli felhajtás, a német azonban nem kétli, hogy Schumacher erős ellenfél lesz 2010-ben.

A Schumacher visszavonulása után kis Schuminak beállított, és Bernie Ecclestone által már a 2010-es bajnoknak jósolt Sebastian Vettel nagyon örül a német szupersztár visszatérésének, de úgy gondolja, hogy az idény kezdetére elmúlik a nagy szenzáció, újra hozzászokik majd mindenki, hogy a hétszeres világbajnok a pályán van.
“Jó az F1 számára a visszatérése. Pillanatnyilag természetesen ez van a figyelem középpontjában, az egész világ erről beszél. De azt hiszem, amint felbőgnek majd a motorok és elindul az idény, fontosabb dolgokra figyelünk majd” – mondta a Gazzetta dello Sportnak Vettel.

A Red Bull-os, aki kora alapján akár a vasárnap már 41 éves Schumi fia is lehetne, nem kétli, hogy a veterán most is veszélyes lesz, arra pedig kimondottan kíváncsi, hogy “az öreg” hogyan szerepel csapattársával, Nico Rosberggel összehasonlítva.

“Biztosan nem lesz könnyű dolga, de elég ránézni: nagyszerű formában van! Mindig is aktív volt. Természetesen sok múlik majd az autó teljesítményén, majd Bahreinben meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

“Érdekes lesz, hiszen jó nagy a korkülönbség Nico és Michael között. Schumi nagyon sok tapasztalatot visz a csapathoz, ezzel nagyon jól járnak majd.”

Vettel jó barátságban van Schumacherrel, de ahogy szinte senki, ő sem tudott róla, hogy valóban visszatér: “Senki nem hitte el igazán! Pár hete Kerpenben gokartoztunk együtt, egy kicsit piszkáltam a témát, de nem akart róla beszélni. Nyáron, amikor a nyaksérülése miatt nem tudott beugrani, igazán úgy tűnt, hogy örökre vége.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik