Élet-Stílus

Csúnyán leégett a Manchester United – videó

A harmadosztályban szereplő Leeds United bombameglepetésre 1-0-ra győzött vasárnap az Old Traffordon az FA Kupában. A Chelsea simán hozta a kötelezőt.

1984-ben fordult elő utoljára, hogy a Manchester United búcsúzzon az FA-kupa 3. fordulójában. Egészen 2010-ig: a ManU az újév első tétmeccsén, egy fantasztikus kilencven percet követően kikapott a harmadik ligás Leedstől.
A két csapatot összesen 43 hely választja el egymástól az angol profi futball összesített tabelláján, így óriási meglepetést okozott, hogy a Leeds már az első félidőben vezetést szerzett Jermaine Beckford találatával. A Leeds ráadásul az első játékrész folytatásban is veszélyes maradt, de nem tudta növelni előnyét.A szünet után aztán az okozott meglepetést, hogy a MU nem egyenlített. A vörös ördögök a 75. percig a kapujához szorították a vendégegyüttest (beállt Valencia, Owen és Giggs is), de minden helyzet kimaradt – a ziccerek elhibázásában Rooney járt az élen.

A hajrában ismét magához tért a Leeds: Beckford ziccert hibázott, a csereként beállt Snodgrass bődületes kapufát lőtt szabadrúgásból.

A játékvezető ötperces hosszabbítást rendelt el, amelyben a csapatok még fokozták a tempót: a Leeds játékosai az ellenfél tizenhatosa előtt támadták le a manchesteri bekkeket, majd az utolsó percekben hősiesen állták a sarat a saját ötösükön is.

A két csapat ezt megelőzően 2004 februárjában találkozott utoljára egymással, akkor Premier League-meccsen 1-1-re végeztek a felek az Old Traffordon. A mérkőzést több mint 74 ezer néző látta a helyszínen.

fa-kupa, 3. forduló

Manchester United-Leeds United (III. osztályú) 0-1
Gól: Beckford (19.)

Chelsea-Watford (II) 5-0 (3-0)
Gól: Sturridge (5., 68.), Eustace (15. öngól), Malouda (22.), Lampard (64.)

Sheffield United (II)-Queens Park Rangers (II) 1–1 (1-1)
Gól: Cresswell (45.), illetve Simpson (39.)

West Ham United-Arsenal 1-2 (1-0)
Gól: Diamanti (45.), illetve Ramsey (78.), Eduardo (83.)

Később:
Tranmere (III.)-Wolverhampton Wanderers 19:15 ó

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik