Élet-Stílus

Döbbenetes gól a Winter Classicon – videó

A Boston Brunis hosszabbítás után legyőzte a vendég Philadelphia Flyerst a tengerentúli profi jégkorongbajnokság (NHL) idei szabadtéri mérkőzésén.

Az idei „téli klasszikus” találkozón a Boston Brunis a városi baselballcsapat, a Red Sox stadionjában, közel 40 ezer néző előtt fogadta a Philadelphia Flyerst. Az első harmadban mindkét csapat ízelgette a szabadtéri, nem mindennapi viszonyokat, legfeljebb Daniel Carcillo és Shawn Thornton ökölcsatájáról marad emlékezetes az első húsz perc.

A folytatásban azonban már hokiztak a csapatok, kiváltképp a vendég Flyers, amely egy nem mindennapi góllal szerzett vezetést: amíg Tim Thomas, a hazaiak hálóőre azzal volt elfoglalva, hogy jól hátba vágja a korábban vele szemben szabálytalankodó Scott Hartnellt, addig a védő Danny Syvret megszerezte élete első gólját a profiligában.

A találkozó második felében az addig gyengébben játszó Boston is jobban csipkedte magát, ámbátor egyenlítenie csak az utolsó előtti percben sikerült: emberelőnyben az exphiladelphiai Mark Recchi jó érzékkel tette bele a botját egy kapu elé lőtt korongba.

A ráadásban sem volt szerencséje a Philadelphiának: miután túlélte az emberhátrányát, hallatlanul nagy helyzetet, „meccslabdát” puskázott el, majd kisvártatva a túloldalon Marco Sturm közelről a kapuba terelte a korongot, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A klasszikusok történetében először nyert a hazai csapat, a Boston Bruins, amely ezzel visszavágott a Philadelphia Flyersnek a szezonban elszenvedett két vereségéért.


Winter Classic



2010:


Boston Bruins-Philadelphia Flyers 2-1, h.u.

Boston, Fenway Park, 38,112 néző

Gól: Recchi (38., emberelőny), Sturm (62.), ill. Syvret (25.)

Lövések: 26 (9+6+9+2), ill. 25 (6+12+5+2)

Kiállítások: 11 perc (7+2+2+0), ill. 13 (7+0+6+0)

Kapusok: T. Thomas 24 védés/25 lövés, ill. Leighton 24/26

2009:


Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 4-6

Chicago, Wrigley Field, 40,818 néző

2008:


Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 1-2, szétlövéssel

New York, Ralph Wilson Stadium, 71,217 néző

2003:


Edmonton Oilers-Montreal Canadiens 3-4

Edmonton, Commonwealth Stadium, 57,167 néző


Ajánlott videó

Olvasói sztorik