Élet-Stílus

Kik és miért zárták ki a Fradi-szurkolókat?

Rieb György, az FTC elnöke választ vár arra a kérdésre, kik és miért nem engedték be az érvényes jeggyel rendelkező szurkolókat a vasárnapi Ferencváros-Újpest hokimérkőzésre.

Rieb György, a Fradi elnöke nyílt levelet fogalmazott meg Studniczky Ferencnek, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökének címezve, amelyben a kisstadionbeli, vasárnapi Winter Classic mérkőzés kapcsán arra kérdésre vár választ, hogy „az MJSZ részéről volt-e a rendezők, illetve a rendőrség irányába olyan kérés, hogy az Fradi szurkolóit érvényes jegyek birtokában se engedjék be a létesítménybe”.

A klubelnök – aki jelezte, ez ügyben a FTC vizsgálóbizottságot hozott létre – az iránt is érdeklődik, hogy ha az MJSZ részéről volt olyan kérés, hogy az FTC szurkolóit ne engedjék be, akkor az kinek a döntése volt, ha pedig nem, akkor mely szerv rendelte el a véleményük szerint „diszkriminatív és minden jogi alapot nélkülöző intézkedést”.

A Kisstadionba néhány ferencvárosi szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség – amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította a vasárnapi mérkőzést – az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig megszüntette. Tette mindezt arra hivatkozva, hogy akkor egy, mintegy 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez.

Kik és miért zárták ki a Fradi-szurkolókat? 1

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta, hogy „a sportesemény rendbontás nélkül lezajlott és befejeződött, személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedésre nem került sor”. A tájékoztatás kitért arra is: „a rendőri biztosítás parancsnoka felvette a kapcsolatot a mérkőzés rendezőjével, aki egyértelműen kijelentette, hogy a csoport az ő megítélése szerint a mérkőzés biztonságos lebonyolítása szempontjából kockázati tényezőt jelent, így nem járul hozzá a beléptetésükhöz – annak ellenére, hogy érvényes jeggyel rendelkeznek.”

Studniczky Ferenc, az MJSZ elnöke az MTI-nek azt mondta, hogy ha hivatalosan megkapja a Fradi elnökének nyílt levelét, megindítja az eljárást, s annak lezárultával hivatalosan tájékoztatja valamennyi kérdéssel kapcsolatban az őt megkeresőket.

A mérkőzést, melyet hosszabbításban 2-1-re nyert meg az FTC, csaknem négyezren tekintették meg a helyszínen. Az MJSZ vasárnapi közlése alapján azok a szurkolók, akik nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják jegyeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik