Élet-Stílus

Szavazzon az év külföldi sportolójára!

Az idei évben is akadtak jócskán kimagasló teljesítmények a sport területén: Bolt újabb döbbenetes világcsúcsokkal alázta meg ellenfeleit, az eltemetett Federer visszatért a trónra, Messi minden sorozatot megnyert. Ön szerint ki volt a legjobb?

Usain Bolt a pekingi olimpián három (100m 200m, 4x100m) óriási világcsúccsal tette le a névjegyét. A jamaicai sprinter az ötkarikás játékok után azt nyilatkozta, hogy még ennél is gyorsabban képes lefutni a 100, illetve 200 métert. Sokan kételkedve fogadták a szavait, de a berlini vébén ismételten bebizonyította, hogy a nyomába sem érnek a riválisai, és ismételten triplázott. A váltóban elmaradt az új rekord, de a két egyéni számban ismét döbbenetes nagy időket futott.

100-as világcsúcs


200-as világcsúcs

Négy és fél év után tavaly augusztusban letaszították a tenisztrónról Roger Federert. Rafael Nadal a Roland Garros fináléjában megsemmisítő vereséget mért a svájcira, majd Wimbledonban, minden idők legjobb döntőjében ismét elverte ellenfelét. Sokan már temették Federert, volt aki a visszavonulásra biztatta, de egy évvel később elcsendesedtek a bírálók. Előbb a Párizsban győzött, majd Wimbledonban – a sérült Nadal távollétében – is diadalmaskodott, és megdöntötte Pete Sampras GS-győzelmekre vonatkozó rekordját. Nem túlzás azt állítani, hogy Federer minden idők legjobbja.

A Barcelona idén mindent megnyert. A diadalmenet állomásai ismertek (spanyol bajnokság, spanyol kupa, BL, spanyol Szuperkupa, európai Szuperkupa, klubvilágbajnokság), mint ahogyan az is, hogy a katalánok legjobbja, Lionel Messi kapta az Aranylabdát, és a FIFA is őt választotta az Év Játékosának. Az apró termetű argentin ezeknek a sikereknek nem csupán részese volt, hiszen ha valakinek, hát elsősorban neki köszönhető a katalán sztárcsapat „mesterhatosa”. A spanyol bajnokságban 23, a Király Kupában öt, a BL-ben pedig kilenc gólt szerzett.

Manny Pacquiao az idei lett súlycsoportoktól függetlenül az ökölvívás koronázatlan királya. A fülöp-szigeteki bunyós még 2007-ben visszavonultatta a legendás Oscar de la Hoyát, majd már idén előbb tönkreverte Ricky Hattont, majd legutóbb a kőkemény Miguel Cottót oktatta.

Jenson Buttont az egyik legnagyobb tehetségnek tartották, amikor megérkezett a Forma-1-be. A brit pilóta pályafutása ígéretesen kezdődött, első futamgyőzelmére mégis hat évet kellett várni. A 2008-as szezon végén a Honda kiválásával csapat nélkül maradt Button, de érkezett Ross Brawn, és az általa tervezett kocsival hihetetlen diadalmenetet produkált a szezon első felében. Hét versenyből hatot megnyert, és óriási előnyre tett szert a pontverseny élén. A szezon második felére felzárkóztak a riválisok, de megőrizte előnyét, és megérdemelten nyerte meg a világbajnoki címet.

A szavazás lezárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik