Élet-Stílus

Mancini győzelemmel debütált, a Chelsea ismét botlott

Hozta a kötelezőt új edzővel a kispadon a Manchester City, az éllovas Chelsea viszont újabb pontokat hullajtott, a bajnok MU vasárnap két pontra felzárkózhat.

Esély a Manchester United és az Arsenal előtt a felzárkózásra a Chelsea-hez. Összefoglaló a Premier League 19. fordulójának szombat délutáni találkozóiról.
A Birmingham City már tíz bajnoki óta veretlen, de 29 év után továbbra sem tudja legyőzni a Chelsea-t, amely ellen gólnélküli döntetlent játszott. Az első félidőben helyzetre helyzettel válaszoltak a csapatok: a vendégek védője, Alex nagy erővel találta el a felsőlécet, míg a hazaiak egy les miatt érvénytelenített góllal jártak közel a vezetéshez.

A folytatásban a Chelsea hiába lőtt háromszor annyit kapura (4-12), a Birmingham City hálóőre, Joe Hart hatástalanított minden kísérletet. A vendégektől ráadásul kiállították Maloudát, miután egy elkésett becsúszás után megkapta a második sárga lapját.

Ezzel már nincs olyan csapat a Premier League-ben, amely minden bajnokiján szerzett gólt a szezonban: a Chelsea sorozatban 33 tétmeccsén mindig lőtt gólt, egészen idáig.

A londoni rangadón a Fulham 0-0-t játszott a Tottenhammel hazai pályán. A vendégek hiába birtokolták többet a labdát, a Fulham volt veszélyesebb a kapura, amit mutat a 6-1-es kaput eltaláló lövések aránya is. A hazaiaknál Gera Zoltán végigjátszotta a találkozót, sőt a hajrában ollózott is egyet, a labda helyett azonban Bassong fejét találta el, akit emiatt le kellett cserélni.

A Tottenham sorozatban harmadik bajnokiján nem kapott gólt, amire legutóbb 2005. augusztusában volt példa. A Fulham már nyolc tétmeccs óta veretlen.

Roberto Mancini győzelemmel mutatkozott be a Manchester City kispadján a Stoke ellen, amivel a két csapat már sorozatban 15 meccse nem játszott döntetlent egymással. A második gólt szerző Tévez ebben a hónapban hatodik tétmeccsén a hatodik gólját lőtte klubjában. Győzelmével a Manchester City továbbra is veretlen a bajnokságban hazai pályán, míg a Stoke már öt bajnoki óta nyeretlen.

Fülöp Márton végig a pályán volt az Evertonnal 1-1-et játszó Sunderlandben, de a West Ham United Kurucz Péter nélkül győzött a Portsmouth ellen.

Az utolsó szombati meccsen a Liverpool fogadta a Wolverhamptont. Az első félidőben szenvedtek a vörösök, de miután a vendégek a második félidőben megfogyatkoztak, Gerrard és Benajun nyolc percen belül eldöntötte a találkozót.


premier league, 19. forduló



Birmingham City-Chelsea 0-0


Piros lap: Malouda (89.)

Fulham-Tottenham Hotspur 0-0

West Ham United-Portsmouth 2-0 (1-0)


Gól: Diamanti (23., 11-esből), Kovac (89.)

Burnley-Bolton Wanderers 1-1 (0-1)


Gól: Nugent (56.), illetve Taylor (29.)

Manchester City-Stoke City 2-0 (2-0)


Gól: Petrov (28.), Tévez (44.)

Sunderland-Everton 1-1 (1-0)


Gól: Bent (17.), illetve Fellaini (85.)

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 1-1 (0-1)


Gól: Rodallega (53.), illetve McCarthy (30.)

FC Liverpool-Wolverhampton Wanderes 2-0 (0-0)


Gól: Gerrard (62.), Benajun (70.)

Piros lap: Ward (52.)

Vasárnapi meccsek:
Arsenal-Aston Villa 14:30 ó
Hull City-Manchester United 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik