Élet-Stílus

Prandelli olasz kapitány lehet

Lapinformációk szerint Cesare Prandelli a legesélyesebb arra, hogy szövetségi kapitányként kövesse a világbajnokság után esetleg távozó Marcello Lippit.

A szövetségi kapitányi poszt ismét beszédtémát szolgáltat Olaszországban, miután szárnyra kapott a szóbeszéd, miszerint Marcello Lippi a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságot követően búcsút int a válogatottnak. Több edző neve is felmerült esetleges utódként, a lista élén Cesare Prandelli, a Fiorentina szakvezetője szerepel.

„Szövetségi kapitány lehetek? Nos, ez egy olyan kérdés, ami igazán zavarba hoz, mindenesetre jól érzem magam ott, ahol vagyok, és szeretném folytatni azt a munkát, amit elkezdtem Firenzében” – nyilatkozta a minap az 52 éves szakember.

Prandelli és csapata sikeresnek mondható őszön van túl: jóllehet, a Fiorentina jelenleg 10. a Serie A tabelláján, de mindössze négy pontra van a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helytől, ráadásul – többek között a magyar bajnok DVSC-t is megelőzve – első helyen jutott tovább csoportjából a legrangosabb európai kupasorozatban.

Lippi jön, megy

Nem lenne nagy meglepetés, ha a Lippi a vb után venné a kalapját, ugyanis egyszer ezt már „eljátszotta”. Az ősz hajú szakvezető, akárcsak 2004-ben, 2008-ban is egy balul sikerült Európa-bajnoki szereplés után lett szövetségi kapitány, és a soros vb végéig irányította a csapatot, amellyel 2006-ban, Németországban világbajnok lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik