Élet-Stílus

Toni és Totti újra együtt?

A legutóbbi napok történései alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a Münchenben kegyvesztetté vált olasz válogatott Luca Toni a Roma együttesénél folytatja pályafutását.

A TMW információi szerint a két klub és a játékos képviselői szerda este megegyeztek az átigazolás részleteiben, így a középcsatár januárban csatlakozik az AS keretéhez.

A futballista elsősorban Olaszországban szeretett volna játszani, hisz jó teljesítménye esetén így inkább „szem előtt lesz”, és kivívhat egy helyet Marcello Lippi vb-keretében.

Toni ősszel kevés lehetőséget kapott a Bayern München együttesében, s pláne azok után került nehéz helyzetbe, hogy a Gomez-Olic csatárkettős decemberre összecsiszolódott, keresztülhúzva az olasz reményeit. A játékos edzőjével, Louis van Gaallal is összekülönbözött, ezért a bajor klub úgy határozott, nem tart igényt a játékára. A müncheniek a napokban azt is közölték, hogy a világbajnok ingyen, lelépési díj nélkül távozhat.

A németek közleménye nyomán megugrott a kereslet az olasz után, több angol és olasz, sőt orosz klub is jelezte, látna fantáziát a támadóban. A római folytatást látszik erősíteni Toni ügynökének, Tulio Tintinek a nyilatkozata is.

„A Roma komoly csapat, egy olaszországi szerződés esetén egyértelműen prioritást élvez” – fogalmazott Tinti a ForzaRoma.info-nak. „Jelenleg több egyesület is felvette velünk a kapcsolatot, de egyelőre még nem született meg a döntés – valószínűleg január elején viszont bejelentjük, Luca melyik egyesületnél folytatja pályafutását.”

Toni választásában alighanem szerepet játszott a római csapatkapitány Francesco Totti is, aki gyakran kereste telefonon, és megpróbálta a „farkasokhoz” csábítani cimboráját. A hírek szerint a Roma az idény végéig igazolná le a Palermo és a Fiorentina egykori gólzsákját, ám kölcsönös elégedettség esetén további két évvel meghosszabbítanák az együttműködést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik