Élet-Stílus

Mégsem a Miskolc esett ki

A Magyar Jégkorong Szövetség pontosította a Magyar Kupa szerdán véget ért selejtezősorozatának végeredményét, így a Vasas helyett a Miskolc jutott be a jövő heti négyes döntőbe.

Szerdán a Vasas Bp. Stars 2-1-re nyert Miskolcon, így pontszámban beérte a borsodi együttest, a kiírás azonban nem úgy szólt – mint ahogy az általánosan megszokott -, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, hanem a jobb gólkülönbség számított, erre azonban egyik csapat sem figyelt. A Miskolcnak végül 7-9, a Vasasnak 8-11 lett a gólkülönbsége.

Sokatmondó volt, hogy Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője a hajrában – hogy csapata pontot szerezzen – levitte a kapusát, és helyette mezőnyjátékost küldött a jégre. A Stars gólt szerzett, de a bíró les miatt nem adta meg. Ha érvényes lett volna ez a találat, akkor a fővárosiak mentek volna tovább…

A 2-1-es győzelem kevés volt a Starsnak, neki legalább két találattal kellett volna győznie, így igazából a fővárosiaknak kellett volna lehozniuk kapusukat a végjátékban.

Az MJSZ honlapján is először a Stars állt továbbjutó helyen, de később ezt javították, így lett a Miskolc a négyes döntő résztvevője.

Magyar Kupa, a négyes döntőbe jutásért, 3. forduló:
Miskolci Jegesmedvék-Vasas Bp. Stars 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
FTC-Újpest 3-7 (2-3, 0-2, 1-2)

A selejtező végeredménye:
1. Újpest 6 pont (16-11), 2. FTC Trio Trend 6 (11-11), 3. Miskolc 3 (7-9), 4. Vasas Bp. Stars 3 (8-11)

A négyes döntő programja (Dunaújváros):
December 29., kedd, elődöntő:
Újpest-FTC 14:30
Dunaújvárosi Acélbikák.Docler – Miskolci Jegesmedvék 18:30
December 30., szerda:
A 3. helyért: 13
Döntő: 17:15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik