Élet-Stílus

Távozik az ukrán kapitány

Elküldték az ukrán kapitányt a sikertelen világbajnoki selejtezőket követően. A skótok megtalálták George Burley utódját.

Nem hosszabbítottak szerződést Olekszij Mihajlicsenkóval, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, miután a gárda a görögök elleni pótselejtezőn alulmaradt, s nem jutott ki a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.

Az odavágón elért gólnélküli döntetlen után a görögök Ukrajnában egy góllal nyertek

Ezt az ukrán szövetség jelentette be szerdán, hozzátéve, hogy a szakvezető kontraktusa november 30-án már lejárt.

Hrihorij Szurkisz, a szervezet elnöke novemberben azt mondta, hogy Mircea Lucescut, a Sahtar Donyeck román vezetőedzőjét látná legszívesebben a nemzeti csapat kispadján. Szurkisz akkor közölte, tárgyalni fog a klub tulajdonosával, hogy Lucescu miként tudná összeegyeztetni a két feladatot.
A román szakember 2004 óta irányítja a donyecki együttest, s három bajnoki cím mellett a legutolsó 2008/09-es UEFA-Kupát is megnyerte az alakulattal.

levein a skót kapitány

Craig Levein, a Dundee United labdarúgócsapatának eddigi vezetőedzője lesz a skót válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti szövetség (SFA) és a klub szerdán egyezett meg arról, hogy utóbbi elengedi Leveint, az SFA pedig 250 ezer font kompenzációt fizet a Dundee-nak. Levein kétéves szerződést köt majd a szövetséggel.

A 45 esztendős szakvezető az elmúlt három évben a Dundee-nál dolgozott, ezt megelőzően pedig az alacsonyabb osztályú angol Leicester Cityt, valamint a skót élvonalbeli Heartsot is irányította.

A szövetség öt hete menesztette George Burley kapitányt, miután irányításával a gárda 14 mérkőzésből mindössze hármat tudott megnyerni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik