Élet-Stílus

Raúl utazhat a vébére

A spanyol szövetségi kapitány Vicente del Bosque egy újságinterjúban elmondta, hogy akad még kiadó hely a világbajnoki keretben.

Vicente del Bosque a Marcának adott interjújában elismerte, van esély arra, hogy a spanyol válogatott gólrekordere, Raúl ismét helyet kapjon a nemzeti csapatban. A Real Madrid csatárának azonban olyan ellenféllel kellene megküzdenie a helyért, mint a Barcelona fiatal tehetsége, az idén hat versenykiírásban is betaláló Pedro.

“Nagyon tisztelem Raúlt, és nem azért mondom, hogy valamiféle adóságot törlesszek, de ő egy olyan játékos, akit el tudok képzelni a csapatban. Pedro szintén egy lehetséges vb-kerettag. Az ő posztján azonban rengeteg tehetséges játékosunk van, de még hat hónapunk maradt, hogy meghozzuk a lehető legjobb döntést” – nyilatkozta a kapitány, majd hozzátette, a valenciai Pablo Hernandez és a sevillai Jesus Navas is jó eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen Dél-Afrikában.

Vicente del Bosque még három felkészülési mérkőzésen próbálhatja kialakítani a legerősebb keretet: a spanyol válogatott május 29-én, június 5-én és június 8-án játszik barátságos meccset, egyelőre meg nem nevezett ellenfelekkel.

hosszabbított a kapitány

Két évvel meghosszabbította a jövő nyáron lejáró szerződését Vicente del Bosque. A spanyol szövetség vezetősége egyhangúlag támogatta a hosszabbítást, mely szerint a szakember a jövő évi dél-afrikai világbajnokság eredményétől függetlenül folytatja munkáját. Az 59 éves del Bosque 2008 júliusában, az Európa-bajnoki győzelem után vette át a nemzeti csapat irányítását Luis Aragonestől, s azóta együttese 22 mérkőzésen 21 győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik