Élet-Stílus

Pacquiao megtagadja a doppingtesztet

Veszélybe került a jelenkor két legjobb ökölvívójának, Manny Pacquiaónak és Floyd Mayweather Jr.-nak a március 13-ra beharangozott csatája, miután előbbi csak részben vállalná a tervezett doppingellenőrzéseket.

Mayweather menedzsmentje, a Golden Boy Promotion olimpiai rendszerű vizsgálatokat szeretne. Javaslatuk szerint az esemény első sajtótájékoztatóján vennének vér-, és vizeletmintát először, majd kevesebb mint 30 nappal az összecsapás előtt, végül pedig közvetlenül a találkozót követően.

A problémát az okozza, hogy Pacquiao szervezetét – állítása szerint – nagyon megviseli a vérvétel, ezért azt szeretné, ha csak a sajtókonferencián, illetve a meccs után vennének tőle vért. Erről a Fülöp-szigeteki sztárt képviselő Top Rank istálló elnöke, Todd duBoef tájékoztatta a Golden Boy illetékeseit.

A csatát már most óriási érdeklődés övezi, mivel a súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott két ökölvívó szállna ringbe egymás ellen. Pacquiao (mérlege 50 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) az elmúlt időszak egyeduralkodója, tavaly december óta legyőzte Oscar De La Hoyát, Ricky Hattont és Miguel Cottót is, míg a veretlen amerikai Mayweather (40 győzelem, 0 vereség) 2008 nyaráig állt a kategóriáktól független ranglisták élén, s akkor is csak azért került le onnan, mert bejelentette visszavonulását. Másfél év szünet után aztán visszatért, és szeptemberben “kipofozta” a ringből az egyébként nagyszerű mexikói Juan Manuel Marquezt.

A meccsre március 13-án kerül sor a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik