Élet-Stílus

Szökik az Inter – videó

A listavezető Inter 1-0-ra legyőzte a vendég Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának - igencsak unalmas - zárómérkőzésén, és ezzel nyolc pontra növelte az előnyét.

A Lazio könnyű préda volt az éllovas számára – a fővárosi csapatnak tulajdonképpen helyzete sem volt – és noha az Inter sem brillírozott, egy gólt azért berámolt a vendégek kapujába, és így jelenleg nyolc ponttal vezet a 17. fordulót a rossz időjárás miatt kihagyó AC Milannal szemben, míg a harmadik Juventus hátránya már kilenc pont.

A győzelmet érő gólt Samuel Eto’o szerezte, közeli fejesét ugyan még védte Fernando Muslera, ám a kipattanót már hálóba lőtte a kameruni csatár, akinek ez volt a nyolcadik gólja a Serie A-ban – és a csapatkapitány, Javier Zanetti szerint az egyik legfontosabb.

Inter-Lazio 1-0

„Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen mindenképpen jól akartuk zárni az évet. Ilyen időjárási körülmények között nem volt könnyű futballozni, ugyanakkor megtettük, amit a szurkolóink elvártak tőlünk, és teljesen megérdemelten nyertünk” – mondta Zanetti, aki a mezőnyben egyedüliként valamennyi bajnokin kezdőként szerepelt ebben az évben.

Az argentin védő a bajnoki esélyek kapcsán is szólt: „Pillanatnyilag jól érezzük magunkat, de nem lesz könnyű megvédeni a címünket, mivel biztos vagyok abban, hogy az AC Milan és a Juventus mindent megtesz majd azért, hogy végig ott lihegjen a nyakunkon”.

Büntetett a Liga

Az Olasz Labdarúgóliga 15 ezer euróra büntette meg az élvonalbeli Napolit, amelynek szurkolói vasárnap lézerezéssel zavarták meg az Chievo kapusát. A Juventusra pedig 10 ezer eurós büntetést szabtak ki, amiért a 2-1-re elveszített Catania elleni mérkőzésen a torinói együttes szurkolói rasszista rigmusokat énekeltek. (MTI)


Serie A, 17. forduló:
Internazionale-SS Lazio 1-0 (1-0)
Gól: Eto’o (14.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Parma 2-0
Juventus-Catania 1-2
Livorno-Sampdoria 3-1
Napoli-Chievo 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik