Élet-Stílus

Bayern: ingyen mehet a világbajnok csatár

A Bayern München kész elengedni olasz csatárát, Luca Tonit, és ahogy azt az elnök elárulta, még pénzt sem kér érte.

Uli Hoeness, a Bundesliga tabelláján jelenleg harmadik bajor klub elnöke elmondta, hogy kölcsönadják vagy pedig végleg odaadják a támadót, de nem kérnek érte átigazolási pénzt. „Békét akarunk, mert a sajtó túl sokat foglalkozik az üggyel” – jegyezte meg.

A 32 éves Toni – noha 2011-ig szóló szerződése van a német rekordbajnokkal – már korábban közölte, hogy szeretne Olaszországba igazolni. Médiaértesülések szerint az Internazionale és az AS Roma érdeklődik iránta. Hoeness ezzel kapcsolatban vasárnap úgy nyilatkozott: egyelőre egyetlen csapat sem jelentkezett a világbajnok csatárért.

A korábban a Palermóban és a Fiorentinában is megfordult Toni a szezonban csak elvétve kapott bizalmat Louis van Gaal edzőtől: a bajnokságban négy, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában pedig két-két mérkőzésen szerepelt, míg a tartalékcsapatot szintén két találkozón erősítette. Tíz fellépésén mindössze egy gólt szerzett.

Az új falkavezér

A Hertha BSC korábbi menedzsere, Dieter Hoeness lesz a német bajnok VfL Wolfsburg elnöke. Az 56 esztendős volt válogatott játékos január 15-én veszi át – a szerződés szerint három évre – a főnöki teendőket, miközben Armin Veh továbbra is vezetőedző, ügyvezető és sportigazgató marad. Hoeness 1996 óta alelnökként, majd pedig menedzserként tevékenykedett a Herthánál, amelytől júniusban távozott. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik