Élet-Stílus

2009-ben bizonyítottak a magyar sportolók

A londoni olimpia versenyszámait figyelembe véve a magyarok nyolc arannyal, három ezüsttel és kilenc bronzzal zárták a világeseményeket.

Az év eleji állapotot figyelembe véve hét arany-, öt ezüst- és kilenc bronzérem volt a termés, de közben kajak-kenuban és vívásban változást történt az ötkarikás számokban.

Kajak-kenuban a férfi 500 méteres számok már nem szerepelnek majd az olimpiai programban, helyettük egyesben és férfi kajakban párosban is 200-as versenyeket rendeznek. Az idei évre vonatkozóan ennek az lenne a következménye, hogy a Kammarer Zoltán és Kucsera Gábor által K-2 500-on nyert ezüst helyett Janics Natasa 200-as győzelmét lehetne számolni. A változásról éppen a darthmouth-i vb idején döntöttek.

Vívásban a férfi párbajtőr és a női kard csapatverseny került ki – a rotációs elvet figyelembe véve időlegesen – az ötkarikás műsorból november végén, de a világbajnokság idején még mindkettő hivatalos versenyszámnak számított. Az új program alapján a férfi párbajtőrcsapat világbajnoki ezüstjét nem kellene beszámítani.

A 2012 nyarán esedékes londoni olimpia versenyszámait figyelembe véve nyolc arannyal, három ezüsttel és kilenc bronzzal zártak a magyar sportolók világbajnokságokon.

Legjobbakat választottak

A teniszező Kim Clijsters és a kerékpáros Philippe Gilbert lett 2009 legjobb belga sportolója, míg Németországban a kétszeres világbajnok úszó Paul Biedermannt és a szintén vb-aranyérmes gerelyhajító Steffi Neriust választották meg a legjobbnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik