Élet-Stílus

Négy ponttal vezet a Chelsea – videó

A listavezető Chelsea nem tudta teljesen kihasználni üldözője, a Manchester United szombati botlását, a Wrest Ham otthonában elért 1-1-nek köszönhetően így is növelni tudta előnyét.

Az első percekben nagy iramot diktáló, s Lampard lövésével, illetve Ivanovics fejesével korán veszélyeztető Chelsea a játékrész nagy részében is fölényben játszott, ám Ivanovics újabb, ezúttal szöglet utáni fejese, valamint Lampard lövése sem ért gólt, ellenben a West Ham első valamirevaló helyzete nyomán előnybe került.

A félidő hosszabbításában Ashley Cole kaszálta el Collisont, s a büntetőből Diamanti becsapta a kékek kapusát. A második félidőben az éllovas is tizenegyesből egyenlített, azonban a Sturridge-Upson összecsapásnál a televíziós visszajátszások alapján a hátvéd a labdát érte el.

Dean játékvezető viszont befújta. Lampard simán értékesítette, de a mozgolódás miatt a bíró újrarúgatta a büntetőt; a válogatott középpályásnak az újrázás sem okozott gondot. Ezzel még nem volt vége, a beavatkozásra váró futballisták ismét bemozdultak, így a támadó középpályásnak másodszor is ismételnie kellett – Greennek ezúttal sem volt több szerencséje.

West Ham-Chelsea – összefoglaló:

Az egyenlítés után a Chelsea támadásban maradt, a 73. percben Joe Cole lőtt fölé ígéretes szituációban, a 85. percben a cserepadról érkező Zsirkov bombája után Green védett nagyot, s bár a kipattanóra Lampard érkezett, Tomkins időben felszabadított. A kontrákra spekuláló West Ham elsősorban Diamanti révén volt veszélyes, azonban a legnagyobb helyzetet Franco hagyta ki – igaz, a Cech által védett fejes után a partjelző lest intett.

A londoni kékek ezzel elszalasztották a lehetőséget, hogy hatpontos előnyt szerezzenek a rivális Manchester Uniteddel szemben; Sir Alex Ferguson csapata ugyanis szombaton 3-0-ra kikapott a Fulham vendégeként.

premier league, 18. forduló

West Ham-Chelsea 1-1 (1-0)
Boleyn Ground. Vezette: Dean
Gól: Diamanti (45., 11-esből), illetve Lampard (61., 11-esből)
West Ham: Green – Faubert, Upson, Gabbidon (Tomkins, 19.), Ilunga – Noble, Kovac, Parker, Collison – Franco, Diamanti
Chelsea: Cech – Ivanovics, Ricardo Carvalho, Terry, A. Cole – Ballack – Malouda (Mikel, 46.), J. Cole (Zsirkov, 75.), Lampard – Drogba, Kalou (Sturridge, 46.)

Everton-Birmingham 1-1 (1-1)
Gól: Biljaletgyinov (5.), illetve Larsson (22.)

Wolverhampton-Burnley 2-0 (1-0)
Gól: Milijas (15.), Doyle (50.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 41 pont, 2. Manchester United 37, 3. Arsenal 35 (44-20), 4. Aston Villa 35 (29-14), 5. Tottenham 33, 6. Manchester City 29, 7. Birmingham 28, 8. Liverpool 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik